TürkiyeManşet

Malatya’da deprem meydana geldi

0

Malatya’da merkez üssü Pütürge ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve çevresindeki illerde de hissedildi.

Depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi 5.7 AFAD ise 5.2 olarak ölçtü. AFAD internet sitesi üzerinden paylaştığı bilgilerde şiddeti 1.7, 1.9, ve 1.6 civarında artçıların da meydana geldiğini bildirdi.

Malatya Valisi Aydın Baruş “Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Soylu: Hasara yönelik ihbar yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin hemen ardından yaptığı paylaşımda “Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Görür: 7.4 şiddetinde deprem üretebilir

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Malatya Hekimhan’da da 31 Temmuz’de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Prof. Dr. Naci Görür o depremle ilgili “Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan’da olan 3,8’lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF (Doğu Anadolu Fayı) ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor” demişti.

Görür, bu fay hattının 7.4 şiddetinde deprem üretebilecek kapasitede olduğu uyarısında bulunmuştu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.