ManşetTürkiye

Malatya’da bir gün arayla iki deprem

0
deprem görsel

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘nın (AFAD) verilerine göre, Malatya‘nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 12.35’te 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Richter ölçeğine göre, depremin derinliği 17,3 kilometre olarak belirlendi.

Çevre iller ve ilçelerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha çalışmalarına başladığını belirtti. Şu an için olumsuz bir durum olmadığını ifade eden Yerlikaya, gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yazıcı, şu an için kendilerine ulaşan bir olumsuzluğun olmadığını ifade ederek, “Şu ana kadar 112 acil çağrı merkezimize ulaşan bir ihbar yok. Ekiplerimizi saha taramasını gerçekleştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Dün (27 Aralık), saat 10.55’te Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğündeki deprem  meydana gelmişti. Depremin derinliği 9.69 kilometre olarak belirlendi. Çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle ilçede tedbir amaçlı okullar boşaltılmıştı.

Malatya 11 ili etkileyen 6 şubat depremlerinde büyük zarar görmüş, 1.237 kişi yaşamını yitirmiş,  6 bin 444 kişi de yaralanmıştı. Uzmanlar, son depremleri, 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak değerlendiriyor. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.