2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİİnsan HaklarıManşetTürkiyeVideo

Malatya: Yardım almak için karakola giden vatandaşın askerlerce darp edildiği iddia edildi

0
Diyarbakır, depremzede darp iddiası

Haber: Fırat BULUT

*

Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Jandarma Karakolu‘nda Celal Mezarcı isimli depremzede askerler tarafından darp edildi.

Karakolda bugün yardım dağıtıldığını ve kendisinin de saat 15.00 sularında yardım almak için karakola gittiğini söyleyen Mezarcı, askerlerin kendisine işkence yaptığını söyledi. Celal Mezarcı isimli depremzede yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Karakolda yardım malzemeleri dağıtılıyordu. Saat 15.00 gibi yengem ve amcamın oğlu ile birlikte yardım almak için gittik. Yardım malzemelerini aldık karakoldan çıktık. O esnada bir jandarma kaba bir şekilde ismimi sordu. Ben de girip çıkan herkese ‘isim mi soruyorsunuz?’ diye cevap verdim. O esnada bana saldırdılar. Karakolun içine zorla sürükleyip götürdüler. Orada işkence yaptılar bana. Beş on dakika işkence yaptılar, daha sonra ön kapıdan dışarı çıkarttılar. Arabaya binerken tekrar içeri alıp işkence yaptılar. Darp ettiler.”

Vücudunun çeşitli yerlerinde ağrılar olduğunu belirten depremzede “Ailem ile birlikte gidip darp raporu almaya çalışacağım. Hastaneye başvuracağım. Karakol hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bana neden saldırdıklarını bilmiyorum” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.