ManşetTürkiye

LÖSEV’in hastanesine yine ruhsat yok!

0

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV), lösemili çocukların tedavisi için inşa ettiği LÖSANTE Hastanesi’ne yine ruhsat çıkmadı. Lösemili çocukların aileleri, Sağlık Bakanlığı önünde yaşananlara tepki gösterdi.

Tüm Türkiye’nin ihtiyacı olan, çocuklardan yetişkin hastalara kadar, teşhisten tedaviye bütün imkanları barındıran LÖSANTE’ye yine ruhsat çıkmadı.

LÖSEV, yapımı 2015’te tamamlanan ancak tamamına ruhsat verilmediği için tam kapasite çalışamayan LÖSANTE Hastanesi ile ilgili 25 Şubat’ta ‘sevindirici’ bir açıklama yapmıştı.

LÖSEV açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği “Kamu hastanesi gibi hiçbir ilave ücret almaksızın sunmayı taahhüt ettiğiniz takdirde talepleriniz tekrar değerlendirilecektir.”cevabını paylaşarak “SEVİNDİRİCİDİR.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak LÖSANTE Hastanesi için hala ruhsat çıkmadığı kaydedildi.

Dün bir kez daha verilen sözün tutulması için Sağlık Bakanlığı önünde toplanan lösemili çocuklar ve aileleri “Ne ruhsat geldi ne de bir arayan soran oldu” diye tepki gösterdi.

LÖSEV yetkililerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşme talebi de reddedildi.

“BAKANLIĞA YAKIŞMADI”

LÖSEV’in Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Sağlık Bakanlığı önünde çevik kuvvet polislerinin kalkanlarla güvenlik önlemi almasına tepki göstererek, “Lösemili Çocuklara karşı Polis Kalkanı kurduran Sağlık Bakanlığına yakışmadı. Sen git kanserle savaş SağlıkBakanlığı” ifadelerini kullandı.


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.