DünyaKadınManşet

Londra’da kadın cinayeti eyleminde gözaltına alınan kadın: Polisler Tinder’da benimle iletişime geçti

0

Birleşik Krallık‘ın başkenti Londra‘da 3 Mart akşamı evine gittiği sırada bir polis tarafından kaçırılarak öldürülen 33 yaşındaki Sarah Everard‘ın anmasında gözaltına alınan Patsy Stevenson, tanışma uygulaması olan Tinder‘dan 50 civarında polisin kendisiyle iletişime geçtiğini açıkladı.

Stevenson yaşadıklarıyla ilgili, “Bir çeşit gözdağı verme gibi, ‘Seni görüyoruz’ diyorlar sanki ve bu da beni korkutuyor” dedi.

‘Bir çeşit gözdağı verme gibi’

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre, Stevenson bu durumun kendisini endişelendirdiğini ifade ederek, kendisinin polislerden korktuğunu bildiklerini ve bunun bilinciyle iletişime geçtiklerini düşündüğünü söyledi:

“Profillerinde üniformalı fotoğrafları var veya ‘Ben polisim’ yazmışlar. Neden böyle bir şey yaptıklarını anlamıyorum. Bir çeşit gözdağı verme gibi, ‘Seni görüyoruz’ diyorlar sanki ve bu da beni korkutuyor.”

Gözaltına alınmasının ardından internette komplo teorisi yaratanların odağına girdiğini, anmaya katılarak polise yönelik saldırıları meşrulaştırmayı amaçlayan bir paralı aktör olduğuna yönelik iddiaların yayıldığını kaydeden 28 yaşındaki genç kadın, sayısız ölüm ve kaçırılma tehdidi aldığını da ifade etti.

Polis karşıtı bir insan olmadığını ve ölüm tehditlerini yetkililere bildirdiğini söyleyen Stevenson, Tinder’dan iletişime geçen polisler konusunda ise bir başvuru yapmadığını belirtti.

Emniyet teşkilatından açıklama

Emniyet teşkilatı ise genç kadının yaşadıklarıyla ilgili, “Memurlarımız hem görev sırasında hem de görevde değilken profesyonelce davranmak zorundadır” açıklamasını yaptı.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, Patsy Stevenson’ın kendileriyle iletişime geçerek daha fazla bilgi vermesini ve böylece yanlış davranışlarda bulunan polis olup olmadığını inceleyebileceklerini de kaydetti.

Metropolitan Polis Teşkilatı’nın başında bulunan Dame Cressida Dick, istifa çağrılarını karşılıksız bırakırken emniyet birimleri içindeki standartlara ve kültüre dair bağımsız bir soruşturma başlatılacağını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.