DünyaManşet

Londra’da dev bütçeli havaalanına ret kararı

0

Londra’da, Thames nehrinin ağzına yapılması planlanan havaalanına İngiltere’nin bağımsız Havaalanı Komisyonu’ndan ret cevabı geldi. Büyük bir ekonomik maliyet ve ekolojik tahribat getireceği gerekçesiyle iptal edilen planla ilgili konuşan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise ret kararına rağmen, kendi projesinin ölmediğini iddia etti.

_77313538_77313537

Havaalanı Komsyonu Başkanı Sir Howard Davies , ret kararının gerekçesinde projenin devlete büyük bir ekonomik maliyet getireceğini belirterek proje karşıtı bir muhalefetin oluştuğuna ve hükümetin de destek çıkmadığına vurgu yapmıştı.

Londra’yı, ülkenin diğer şehirleriyle daha doğrudan bağlayan bir yol olarak sunulan havaalanıyla ilgili olarak Sir Howrad, “Thames nehrinin ağzına kurulacak bu kadar büyük bir havaalanının Londra ve İngiltere’nin ulaşım ihtiyacına cevap vermesi konusunda ikna olmadıklarını” ifade etti.

Havaalanı projesinin 70 bin ile 90 milyar sterlin arasında bir maliyeti olacağı tahmin ediliyor.

Komisyonun, mevcut Heathrow havaalanına yeni bir pist ekleme, var olan pist alanını genişletme veya şehrin ikinci havaalanı Gatwick’e yeni bir pist ekleme seçeneklerini düşündüğü ifade ediliyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.