ManşetSivil Toplum

Lice’de LPG dehşeti:70 yaralı

0

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde kontrolden çıkıp devrilen LPG yüklü tankerin infilak etmesiyle alevlerin sıçradığı iki yolcu otobüsü ve hafif ticari araçta bulunan yaklaşık 70 kişi yaralandı.Tamamına yakını vucudunda çeşitli derecede yanıklar oluşan yaralılardan 20’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

aa_picture_20140722_2852653_web

Fotoğraf: AA

Kazadan sonra alev topu içerisinde kalan araçlardaki yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Olayda yaralananlar, askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların büyük bölümünün götürüldüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde acil durum ilan edildi. Gelen yaralılara tedavi etmek için yoğum bakım ünitelerinde ek yataklar açılırken, bazı yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Batman ve Elazığ’daki hastanelere nakledildi.

Kazanın ardından Diyarbakır Valiliği’nde ‘kriz masası’ oluşturdu. sağlık bakanlığı’ndan yaralıların nakli için ambulans uçak ve helikopter talebinde bulunuldu. Bakanlık Ankara ‘dan iki ambulans uçak gönderdi. Diyarbakır’da yaralıları tedavi etmek için Bingöl, Elazığ ve Elazığ’dan doktorlar takviye olarak Diyarbakır’a sevk edildi. Yetkililer, kazada yaralı sayısının yaklaşık 70 olduğunu ve bunlardan 20’sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. (DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.