ManşetSivil Toplum

LGBT’ler barış için yürümeye çağırıyor

0

Ülkede derecesi iyice artan şiddet ve düşmanlık ortamına karşı lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler de dikkat çekiyor. Bu amaçla,11 Eylül Pazar günü İstanbul’da bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Şevval Kılıç

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nden Şevval Kılıç yürüyüşe LGBTT olsun olmasın herkesi beklediklerini söyledi. Kılıç: “11 Eylül pazar günü saat 6’da Taksim Meydanı’nda buluşuyoruz. LGBT’ler olarak bu süregiden savaşa karşı biz de sözümüzü söylemek istedik. Bunun içinde sadece LGBT örgütlerinin değil tüm duyarlı kesimlerin de desteğiyle beraber bir yürüyüş yapmayı planladık. Duyarlı herkesi “Barış” için gökkuşağının altına bekliyoruz.” dedi.

Yürüyüş Saat 18’de Taksim Tramvay Durağı’nda başlayacak.

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin çağrısı şöyle:

“Biz Türkiye’li LGBT bireyler olarak biliyoruz ki şu an içinde bulunduğumuz çatışma ortamı ve yaratılan toplumsal iklim, savaştan rant kazanmak isteyen güçlerin kendi hoyrat kararları doğrultusunda oluşmuştur. Şiddet ortamının bir an önce bitmesi, toplumsal uzlaşma sağlanıp, halkların barış içinde yaşayabilmesi adına biz LGBT bireyler olarak 11 Eylül Pazar günü saat 17.00 de Taksim meydanında toplanıp Tünele kadar hep birlikte yürüyoruz. Sesimizin daha gür çıkması ve daha çok insana ulaşabilmek için LGBT olan, olmayan herkesi barış ortamı inşaa edebilmek amacıyla gökkuşağı bayrağının altında buluşmaya davet ediyoruz.”

(Yeşil Gazete, Kaos GL)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.