LGBTİ+Manşet

LGBTİ örgütleri Suruç Katliamı’nı kınadı

0

LGBTİ örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla Suruç katliamını kınadı, “IŞİD ve bu tecavüz ordusunu destekleyen bütün güçler yaşanan katliamın sorumlusudur” dedi.

68

Kobane’nin yeniden inşasına katkıda bulunmak isteyen, Suruç’ta Amara Kültür Merkezinin bahçesinde toplanıp Kobane ile dayanışmalarını paylaşmaya çalışan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, SGDF’li gençlere bombalı saldırıya tepkiler sürüyor.

Aralarında Kaos GL’nin de olduğu LGBTİ örgütleri ortak bir açıklamayla Suruç katliamını kınadı.

“Demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında bugüne kadar yol yürüdüğümüz, homofobiye, transfobiye karşı mücadelede birlikte olduğumuz arkadaşlarımızı yitirmenin büyük acısını yaşıyoruz” diyen LGBTİ örgütleri, barış mücadelesini büyütmeye çağırdı.

Açıklamanın tam metni ve imzacılar şöyle:

“Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.

“Kobane’nin yeniden inşasına katkıda bulunmak isteyen, Suruç’ta Amara Kültür Merkezinin bahçesinde toplanıp Kobane ile dayanışmalarını paylaşmaya çalışan SGDF’li gençlere yönelik saldırıyı lanetliyoruz…

“Demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında bugüne kadar yol yürüdüğümüz, homofobiye, transfobiye karşı mücadelede birlikte olduğumuz arkadaşlarımızı yitirmenin büyük acısını yaşıyoruz.

“Rojava Devrimi’nin yıl dönümünün hemen ertesinde Kobane ile dayanışmalarını ortaya koymaya çalışan Türkiyeli devrimcilerin katledilmesi, barbarlık ordusunun halklar arasındaki birliktelikten, dayanışma ruhundan ne denli korktuğunu göstermiştir.

“IŞİD ve bu tecavüz ordusunu destekleyen bütün güçler yaşanan katliamın sorumlusudur. IŞİD karanlığıyla işbirliği kuranlar, yurttaşlarının güvenliğini sağlamayan geçici hükümet katliamın ortağıdır.

“Biz LGBTİ’ler barışın herkes için elzem olduğunu biliyor ve bu sorumluluğun farkında olarak bir arada hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Bizlere düşen, gökkuşağının karasının, homofobiye ve transfobiye karşı bizimle el ele olanların anısını yaşatmak, Kobani’de yeşertilen insanlık umudunu daha fazla büyütmektir. LGBTİ’leri infaz eden, kadınlara tecavüz eden, gençleri katleden IŞİD ve zihniyetinden hesap sormaktır. Barbarların korktukları dayanışma bağını güçlendirmek, Kobane’nin yeniden inşasına omuz vermektir.

“Türkiye’de ve Kürdistan’da mücadele eden LGBTİ örgütleri olarak, Suruç katliamı karşısında kenetlenen demokrasi ve barış güçlerinin ortaklığının Türkiye’de ve Ortadoğu’da kalıcı bir barış iklimi için geliştirilmesini acil bir gereklilik olarak görüyoruz.

“İnsanlık düşmanlarını, savaş heveslilerini durdurabilecek olan ortak mücadele ve dayanışmadır. IŞİD ve küresel, yerel destekçileri karşısında barışı, demokratik, özgür bir Türkiye ve Ortadoğu’yu savunmak için Barış Bloku ve tüm sivil barış inisiyatiflerinin çalışmalarına ortak olmaya, güç vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.”

İmzacılar: AhTamara LGBTİ Wan, Dersim Roştîya Asmê LGBTİ, HDK LGBTİ Komisyonları, HDP LGBTİ Koordinasyonu, Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği, Hêvî LGBTİ İnisiyatifi, Hirçên Med, İstanbul Ayıları, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Kaos GL Derneği, Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, Keskesor LGBT, Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, Lambdaistanbul LGBTİ, LİSTAG (LGBTİ Aileleri ve Yakınları Derneği), Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi, Mersin LGBT 7 Renk Eğitim ve Araştırma Derneği, Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği, Trans Danışma Merkezi Derneği (T-DER), ZeugMadi LGBT

 

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.