ManşetTürkiye

Garo Paylan, “Suruç’ta, Türkiye’nin batısının Kobane’ye el vermesine saldırıldı”

0

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili konuştu. Saldırının gerçekleştiği Amara Kültür Evi’nin Kobane’yle dayanışma için hazırlanan bir kriz merkezi olduğunu hatırlatan Paylan, “Saldırı bu dayanışmaya düzenlendi” dedi.

Kobane direnişi sırasında iki ay Suruç’ta kalan Paylan, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

59

“Saldırının gerçekleştiği bahçe, hep birlikte örgütlediğimiz kriz merkezinin bahçesiydi. Aylardır da Kobane mücadelesine insani olarak destek veren insanların barındığı bir bahçedir. Bu gençler de yeniden inşa anlamında, dayanışmak için Kobane’ye gidiyorlardı. Bugün, bu dayanışmaya saldırıldı. Türkiye’nin batısının Kobane’ye el vermesine, bir arada yaşama iradesine saldırıldı.”

“İstihbaratın saldırıdan haberi olmama ihtimali yok”

Seçim döneminde Diyarbakır’daki HDP mitingi bombalamasını, Mersin ve Adana’daki saldırıları hatırlatan Paylan, “Bu saldırılara itidalle karşılık verdik. Fakat devlet aklı hala IŞİD’e yönelik net bir pozisyon almaya yanaşmıyor. Saldırıların bağlantıların oryaya çıkarılmadığı sürece bu saldırılara yol verilir. Hatta devlet içinden birileri bunlara yol veriyor olabilir. Türkiye’deki ciddi istihbarat ağının saldırıdan haberinin olmama ihtimali yok” ifadelerini kullandı.

(Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.