ManşetKadınTürkiye

Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili tutuklu bulunan amca Yusuf Aydemir’e tahliye kararı

0

Ağrı‘da, kaybolan ve 18 gün sonra ölü olarak bulunan dört yaşındaki Leyla Aydemir‘in ölümüyle ilgili davada, 1’inci Ceza Dairesi istinaf kararında müebbet ve ek olarak dört yıl hapis cezası alan amca Yusuf Aydemir için tahliye kararı verdi.

Yusuf Aydemir, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından aldığı ceza Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından bozularak, beraat talep edildi.

Atılı suçlardan beraat

DHA‘nın haberine göre, Yusuf Aydemir’in atılı suçlardan ayrı ayrı beraatinin açıklandığı kararda şöyle denildi:

Sanık Yusuf Aydemir’in aşamalardaki inkara yönelik ve aksi ispat edilemeyen savunmaları, mağdur, katılan ve tanık beyanları, olay nedeniyle düzenlenen tutanak içerikleri, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından düzenlenen raporlar ve tüm dosya kapsamına göre, sanık Yusuf Aydemir’in üzerine atılı suçları işlediğine dair mahkûmiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğinden atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine ve karar kesinleştiğinde dava konusu olay kapsamında gerçek fail veya faillerin tespiti hususunda gereğinin takdir ve ifası amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına bildirimde bulunulmasına karar verilmesi gerekirken, atılı suçlardan yazılı şekilde mahkûmiyetine karar verilmesi.”

Karardan sonra, Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yusuf Aydemir’in tahliyesi için işlemler başlatıldı.

Ne olmuştu?

Leyla’nın ortadan kaybolması ve ardından ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ikisi Leyla’nın öz amcası toplam yedi sanık hakkında dava açılmıştı.

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2 Ekim tarihinde görülen karar duruşmasında amca Yusuf Aydemir, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer amca Musa Aydemir, baba Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir, köylüleri Besim Dursun, eşi Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam ise beraat etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.