ManşetTürkiye

Dört yaşındaki Leyla Aydemir’i öldüren amcası müabbet hapis cezası aldı

0
Fotoğraf: AA

Ağrı’da 4 yaşındaki Leyla Aydemir‘in öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir ile birlikte yedi sanığın yargılandığı dava bugün sonuçlandı.

DHA’nın aktardığına göre mahkeme, Yusuf Aydemir hakkında ‘cinayet’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ek olarak ‘cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan dört yıl hapis cezası verdi.  Tutuksuz yargılanan diğer altı sanık ise delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti.

Duruşmaya Leyla’nın annesi Şükran ve babası Nihat Aydemir katılmazken tutuklu sanık Aydemir, SEGBİS ile Elazığ 2 Nolu Ceza İnfaz Kurumu’ndan katıldı.

Üç tanık dinlenmedi

Mahkeme heyeti, haklarında zorla getirttirilme kararı çıkan 3 tanığı dinlemekten vazgeçti. Mahkeme, Kerem Aydemir, Dilaver Aydemir ve Gülcemal Aslan‘ın dosyaya yeni bir bilgi katmayacağı yönünden dinlemelerinden vazgeçilmesine oy birliği ile karar verdi.

Karar öncesi Mahkeme Başkanı sanıklardan son sözlerini sordu; tüm sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Mahkeme 10 dakikalık ara sonrasında kararını açıkladı.

Karar sonrası Yusuf Aydemir’in yakınları tepki gösterdi. Aydemir’in yakınları mahkeme salonunda gözyaşlarını tutamadı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.