Manşetİklim KriziMedya-İnternet

Levent Kurnaz’dan CNN Türk’e canlı yayında kömürlü termik santral reklamı eleştirisi

0

Türkiye’de artan kuraklık sorunu üzerine CNN Türk‘te Mercek Altında isimli canlı yayın programına katılan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, medya kanalını eleştirdi.

Sunucu Tunç Arslanalp‘in “Bundan sonra ne yapmalıyız? Çok mu geç kaldık?” sorusu üzerine konuşan Kurnaz, “Öncelikle bu olayın arkasında bizim epey uzun süredir petrol, kömür ve doğal gaz yakmamız var. Biz bilim insanları olarak çok uzun süredir ‘bunu yapmayın, kömürden vazgeçmemiz lazım’ diye ısrarlı bir şekilde davranıyoruz ama ne politikacılar tınlıyor bunu ne sizin gibi medya kanalları dinliyor” dedi.

‘Kalkıp termik santral reklamı yapıyorsunuz’

Kanala yönelik eleştirilerini sürdüren Kurnaz, “Kalkıyorsunuz termik santrallerin reklamını yapmaya kalkıyorsunuz programlarınızda. Siz böyle davrandınız, politikacılar böyle davrandı ondan sonra ‘bu sorunun çözümünü nerede bulacağız’ diyorsunuz. Senelerdir söylüyoruz kömür yok, doğal gaz yok, petrol yok. oldukça daha kötü olacak. Bunun sorumluluğunu almak zorundayız. Hep birlikte elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Arslanalp eleştiriler üzerinde “Baya kötü hissettirdiniz beni açık söyleyeyim” dediğinde ise Kurnaz “Hissetmelisiniz yani o kadar söyledik size ‘Kömür santral reklamı yapmayın CNN Türk’te’ diye, dinlemediniz” tepkisini gösterdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.