ManşetMedya-İnternet

Levent Kazak’tan Alabora’ya destek verenlere mektup: “Dayanışman için teşekkürler”

0

Gezi eylemleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Mehmet Ali Alabora’ya üçüncü takipsizlik kararı da verildi. Sanatçıya karşı başlatılan linç kampanyasını durdurmak için “change.org” sitesinde bir kampanya başlatan Levent Kazak, imza verenlere teşekkür ederek kampanyayı sona erdirdi. 

14 Mehmet Ali Alabora...

Alabora’nın Gezi eylemleri sırasında attığı twitleri suç unsuru kabul eden soruşturmalar  açılmış, bunların ikisi de takipsizlikle sonuçlanmıştı. Son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı 255 sanıklı ana Gezi iddianamesinin ekinde yer alan söz konusu twitler hakkında, daha önceki takipsizlik kararları örnek gösterilerek “Suç unsuru oluşmamıştır” denildi.

Alabora’nın twitter üzerinden gönderdiği “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? hadi gel” mesajı yüzünden başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek ve bazı köşe yazarları başta olmak üzere hedef gösterilmiş, bunun üzerine soruşturmalara neden olacak suç duyurusu dilekçeleri savcılıklara gönderilmişti. 

“103.930 destekçi, iyi ki varsınız”

15 Heberler

Heberler ekibi toplu halde

Mehmet Ali Alabora’nın “Heberler” programında beraber çalıştığı Levent Kazak, bu linç kampanyası sırasında açtığı “change.org” sitesindeki destek amaçlı kampanyayı sonlandırdığını duyurdu.

“bir linç eyleminin karşısında durdunuz, varolun” diyen Levent Kazak sözlerine şöyle devam etti:

“Altı ay gibi kısacık bir sürede her şey o kadar evrilip büküldü ki, şimdi artık linçciler bile linç edilir oldu, şaşırma çiplerimiz yandı. Önümüzdeki günler bizlere ne gösterecek kim bilir? Sadece ‘sanat’ etrafında dolanarak söylüyorum;
satılan, kapatılan, yıkılan tiyatro ve sinema salonlarından, bütünüyle budanan operaya, baleye, oyunlardan, tv dizilerinden, devlet yardımlarına kadar uzanan sansürden, tek elden Türkiye’nin tüm sanat politikasını belirleyecek kurullara kadar, sanata müdahale hayasızca sürmekte.”

Tarihte “sanatın kendisine karşı yürütülen savaşları hiç bir zaman kaybetmemiş” olduğunu berliten Levent Kazak, düne kadar  imza veren 103.930 destekçiye “iyi ki varsınız” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

255 sanıklı Gezi eylemi iddianamasi

Mehmet Ali Alabora’ya takipsizlik kararı verilen Gezi eylemi iddianamesinde 255 sanık bulunuyor. Sanıkların, “2911 Sayılı Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”, “görevi yaptırmamak için direnme”,kamu görevini usulsüz üstlenme ve   kamu malına zarar verme” “Özel kıyafetleri usülsüz kullanma”, “suçluyu kayırma” “ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme”  ve ” hırsızlık” suçlarını işledikleri iddia ediliyor. 1 ve 11 buçuk yıl arasında hapis cezası istenen davanın duruşması 2014 Mayıs’ının başında gerçekleşecek.

Haber: Gözde Kazaz

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.