Spor

Leeds Unitedlı futbolcu eşcinsel olduğunu açıklayarak futbolu bıraktı

0

ABD’li futbolcu Robbie Rogers, eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra futbolu bıraktı. Premier Ligde Leed United formasını da yıllarca terleten Rogers, kişisel blog adresi robbierogers8.moonfruit.com/ yaptığı yazılı, “Yeni Bölüm (Next Chapter)” başlıklı açıklamada bu kararı şimdi alması ve eşcinsel kimliğini yıllardır saklamasının nedenlerini içtenlikle sıraladı.

25 yaşındaki futbolcu kariyeri boyunca pekçok kupa kazanmış, ABD milli takımı adına da iki gol kaydetme başarısı göstermişti. Bu sezon Leeds United’den İngiltere 3. Liginde mücadele eden Stevenage takımına kiralanan Robbie Rogers açıklamasında yeni hayatına adapte olabilmek için futbolu da bıraktığını belirtti.

Ocak ayında cinsel kimliğini açıklayan Rogers, “her zaman bu sırrı saklamayı düşündüm. Futbol benim kaçışım, kimliğim ve amacım oldu. Şimdi benim için uzaklaşma ve futbol dışında kendimi keşfetme zamanı” ifadelerini kullandı.

Cuma günü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 25 yıl boyunca korktum, kimliğimin ortaya çıkmasından korku duydum. Sırlar iç hasara neden olabiliyor. Dürüstlük insanlar için oldukça sade ve basit bir kavram ancak 25 yılın sonunda sevdiklerinize gay olduğunuzu açıklamayı denemek çok zor. Futbol yıllarca sırrımı sakladı ve kariyerim için her zaman müteşekkir olacağım. Artık herkes sırrımı bildiğine göre özgür bir adamım” dedi.

(The Guardian, Yeşil Gazete, Dipnot.tv)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.