ManşetKadın

Las Tesis eyleminde kadınlara yönelik polis şiddeti sürüyor

0

Erkek şiddetine karşı Kadıköy’de #LasTesis danslı protestosunu gerçekleştirdikleri için gözaltına alınan 6 kadının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından, kadınlar bugün Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne karara itiraz dilekçesi sundu.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis gene müdahalede bulundu. Kadınlar, polis tarafından önce adliye dışarısına sonra da metroya kadar itildi.

Ataselim: Nasıl tahammül ediyorsunuz?

Polisin basın açıklamasına izin vermemesi üzerine kadınlar “asla yalnız yürümeyeceksin” sloganı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ise polisin kadınları adliyeden uzaklaştırması sırasında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘kadına şiddet uygulayanlar adli kontrol ile serbest bırakılıyor buna tahammül edemiyorum’ dedi. Buna nasıl tahammül ediyorsunuz?” diye sordu.

Ataselim, konuşmasında  “Kadınlar için gerekeni yapmayanlar, 6285 numaralı kanunu uygulamayanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlar, kadınların kendi haklarını ifade edeceği, itirazlarını dile getireceği basın açıklamasına bile tahammül edemiyor.  Evinizin içinde, iş yerinizde, sokaklarda meydanlarda karşılaştığınız, gözünüzün içine bakan o kadınlara hesap veremeyeceksiniz. Söyleyecek tek bir lafınız bile yok” ifadelerini kullandı.

Barbaros: Devlet erkanı göstermelik tavır takınıyor

Danslı protesto sırasında gözaltına alınan kadınlardan Seda Elhan Barbaros ise olay anını Yeşil Gazete’ye anlattı. Polisin Valilik kararını gerekçe göstererek kendilerini ve basını adliye dışına çıkardıklarını söyleyen Barbaros, “Basın açıklaması yapmak hakkımız. Hem de haksız yere gözaltına alınmamız üzerine bir basın açıklaması yapacaktık. Bu durum korkunun ne kadar büyüdüğünü gösteriyor” dedi.

Erdoğan’ın geçtiğimiz gün kadın cinayetlerine yönelik yaptığı açıklamayı hatırlatan Barbaros “Devlet erkânı bizden duyduklarını göz önünde sahiplenilmiş gibi yaparken, bugünkü davranışları bunun ne kadar göstermelik bir tavır olduğunu gösteriyor. Aslında bizim gücümüzden korktukları için konuyu kendi tekellerinde tutmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Şiddet uygulayan erkek adli kontrolle serbest bırakılmamalı

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi‘nde gerçekleştirilen ATV-A Haber ortak yayınında kadın cinayetlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adli kontrolle serbest bırakıldığı zaman o kadına tekrar aynı şeyi yapmayacağının bir garantisi var mı” demiş, kadına yönelik şiddeti engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.