KadınManşetTürkiye

Las Tesis davasında yargılanan altı kadın beraat etti

0

Şilili kadınların ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Las Tesis şarkısı eşliğinde gerçekleştirdikleri danslı protesto eyleminin benzerini Kadıköy‘de gerçekleştiren altı kadın hakkında açıklan davada karar açıklandı.

Anadolu 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya sanıklar Ayşen Ece Kavas, Fidan Ataselim, Sevda Yeniköylü ve avukatları Tuba Torun katıldı.

Beraat talep edildi

Avukat Tuba Torun, savcının sanıkların beraat etmesi yönündeki mütalaasına katıldıklarını belirterek “Dosya kapsamı dikkate alındığında sanıkların şartlar uygun olmadığı için dağılmadığı anlatılmıştır. Suç işleme kastı ile hareket etmemişlerdir. Müvekkilerin beraatini talep ediyoruz” dedi.

Sanıklar son sözlerinde önceki beyanlarını tekrar ettiklerini kaydederek beraat etmeyi talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, altı sanığın da ayrı ayrı beraat etmesine karar verdi.

Fotoğraf: Aktivist Kamera

‘Asla yalnız yürümeyeceğiz’

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Protestoya katıldığımız için altı arkadaşımızla birlikte hakkımızda dava açılmıştı. Bugün beraat kararı çıktı arkadaşlar. Asla yalnız yürümeyeceğiz” dedi.

Bu kararın anayasal hukuk devletinde olması gereken bir karar olduğunu belirten Ataselim, “Dört duruşmanın geçmesi bile aslında bu ülkede hukuksuzlukların ne aşamaya geldiğinin göstergesidir. Bu yüzden biz yasanın, anayasanın, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

‘Haksız bir yargılama’

Sanıkların avukatı Tuba Torun ise “Bu sonuç haksız bir yargılanmanın çok haklı bir sonucudur. Burada esas yargılanması gereken kadınların özgürlüğü ve eşitliği için mücadele eden kadınlar değil eşitliğe, özgürlüğe karşı baskıcı zihniyettir” dedi.

Torun, “Bu yargılamanın başlamış olması, arkadaşlarımızın ilk andan itibaren önce ablukaya alınarak, dağılmalarına izin vermeyerek anayasal haklarını kullanmaya izin vermeyerek bir şekilde onları haksız bir şekilde yargılanmaya zorlayan ve ters kelepçeyle götüren uygulamanın protestosudur” ifadelerini kullandı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.