Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları’nda üç ayda 475 adet tehdit, tahrip ve savunma kaydedildi

0

Kuzey Ormanları Araştırma Derneği’nin hazırladığı temmuz-ağustos-eylül izleme raporlarının sonuçları yayımlandı.

Raporda Kuzey Ormanları Coğrafyası’nda yer alan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kuzey Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Yalova, Balıkesir ve Bursa illerini kapsayan izleme faaliyetinde üç ayda 475 adet tehdit, tahrip ve savunma nitelikli izlemenin kaydedildiği belirtildi.

En fazla izleme İstanbul’da

En fazla izlemenin yapıldığı bölge 92 adet izleme ile İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla 58 adet ile Edirne, 41 ile Sakarya takip etti. Bunun yanı sıra ulusal ölçekte Kuzey Ormanları Coğrafyası ile ilgili yasa-yönetmelik değişikliği, ormanlara giriş yasakları gibi başlıklarda 53 izleme gözlendi.

İlk sırada orman yangınları

Trakya’yı kapsayan birinci bölgede en fazla öne çıkan başlıklar kirlilik, Rüzgar Enerjisi Santralleri ve madencilik faaliyetleri oldu.

Düzce, Kocaeli ve Sakarya’yı kapsayan üçüncü bölgedeki en büyük tehditler orman yangınları, sanayi baskısı, kaçak avcılık ile dere ve göllerdeki kirlilik.

Kuzey Ormanları Coğrafyası’nın genelinde ise orman yangınları birinci sırada yer aldı. Yaban hayatı tahribine ilişkin konular ikinci sırada kaydedildi. Diğer sorunlar ise sırasıyla su kirliliği ve müsilaj oldu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.