ManşetSivil Toplum

Kuzey Ormanların Savunması, 3. Havalimanı için foruma çağırıyor

0

Kuzey Ormanları Savunması,  29 Mayıs’ta temel atma töreni gerçekleşecek 3. Havalimanı projesine karşı mücadele yöntemlerini konuşmak üzere forum çağrısı yayımladı. 16 Mayıs’ta Abbasağa Parkı’nda gerçekleşecek forumda, havalimanı projesine karşı kamuoyu yaratmak için yapılması gerekenler konuşulacak.

kos

Geçtiğimiz Haziran’da 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinin tehdit ettiği Kuzey Ormanları için bir araya gelmiş olan Kuzey Ormanları Savunması grubu bir açık çağrı yayımladı.

Geçtiğimiz sene 19 Mayıs’ta 3. köprü inşaatını başlatan hükümetin bu sene yine aynı tarihte ‘son ölümcül darbeyi indirecek’  3. havalimanı inşaatını başlatmaya hazırlandığı hatırlatarak  “Gezi İsyanı’nın birinci yılını dolduracağı bu süreçte, kararlarımızı herkesin katılımına açık; en geniş biçimde yaptığımız Kuzey Ormanları Savunması forumlarında alma ilkemiz doğrultusunda, tüm İstanbul halkını, hepimizin hayatını doğrudan etkileyecek bu yeni saldırıya karşı, 29 Mayıs’taki temel atma gününde yapılabilecek eylem önerilerini hep birlikte tartışmaya ve kararlaştırmaya çağırıyoruz.” dendi.

Gezi forumlarını ve dayanışmalarının, meslek örgütlerinin ve vatandaşların davet edildiği forum 16 Mayıs Cuma günü 19.30’da Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda gerçekleşecek.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.