Doğa MücadelesiEkolojiKentManşet

Atatürk Kent Ormanı için üç bin imza İBB’ye verildi: İnşaat tehdidine izin vermeyin

0

İstanbul, Sarıyer’de bulunan Atatürk Kent Ormanı’nın bütünlüğünü bozacak nitelikteki inşaat tehdidine karşı bugün (2 Kasım) Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binası önünde bir araya geldi. Yurttaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından dokuz dönümlük alana, otel ve turizm tesisi yapmak üzere açılan ihaleye karşı yaklaşık üç bin imzalı dilekçeyi İBB’ye verdi. Kuzey Ormanları Savunması’nın da destek verdiği eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, Sarıyer Atatürk Kent Ormanı’nın geleceğini tehdit eden, bütün yanlışları durdurmak, aksamaları saptayıp, düzeltmek niyetiyle yola çıkmış gönüllüleriz. Ne yazık ki; yıllarca emek vererek korumaya çalıştığımız, biricik ormanımızın yeni bir inşaat tehdidi altında olduğunu öğrendik. Doğa dostu insanlar olarak, orman ve barındırdığı bütün canların yaşam hakkını savunma sorumluluğumuzla harekete geçtik.

Ormanın otobüs durakları yanında bulunan ve festival alanının bir bölümünü de kapsayan dokuz dönümlük alana, otel ve turizm tesisi yapmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale açıldığını öğrendik. Bu alanı inşaata açmak, doğaya savaş açmaktır. Orman bir bütün, zerresine vereceğiniz bir tahribat kanser gibi bütüne yayılır. İnşaat yapılmak istenen alan göletleri besleyen derenin geçtiği noktada olup, göletler ve ormanın içindeki sayısız canlı yaşamı tehdit altındadır. Ayrıca, kentsel yaşam için sorunlu olan Hacıosman trafiği kilitlenir. Bölgede nüfus ve trafik yoğunluğuna bağlı kirlilik artar.”

‘Doğayla barışık kentleşememek, ülkenin temel bir sorunu’

Doğayla barışık kentleşememenin, ülkenin temel bir sorunu haline geldiğinin de belirtildiği açıklamada, Atatürk Kent Ormanı’nın insan tasarımı bir park alanı olmadığı yeniden hatırlatıldı. “İnsanın tasarlayamayacağı mükemmellikte bir doğa varoluşudur. İnsan olarak bizlerin tek ödevi, bütünlüğü ve doğallığını gözeterek bütün orman arazilerine sahip çıkmak. Bu bizlerin insan olma sorumluluğudur” diyen yurttaşlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İBB’ye söz konusu inşaata izin verilmemesi için çağrıda bulundu.

Yurttaşlar, söz konusu arazinin İBB tarafından, Vakıflar Genel Müdürlüğünden devir alınarak ormana iade edilmesini talep ediyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.