Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları Savunması- Riva’dan ODTÜ’ye selam!

0

Abbasağa forumunda başlayan ve gittikçe genişleyen Kuzey Ormanlari Savunması dayanışması tarafından yapılan çağrının ardından yüzlerce insanın katılımıyla Riva’da bir direniş kampı yapıldı.

Bisikletler, otobüsler ve özel araçlarla kampa katılan bine yakın gösterici 7 / 8 Eylülde iki gün boyunca çeşitli atölyelere ve forumlara katıldı. Orman ve doğaya ilişkin atölyelerin yanı sıra ulaşım politikalarının konuşulduğu yoğun gündemin arasında müzik ve tiyatroya da vakit ayrıldı.

Pazar günü ise başta olimpiyat felaketleri olmak üzere nükleerden, yerel yönetim politikalarına kadar pek çok konu tartışıldı.Öğleden sonra ise kuzey ormanlarında süren yıkımın en önemli noktalarından birine gidip hem yerinde denetim yapıp hem de basın açıklaması yapılması planlandı.

Topluca araçlarla ormandaki kesim alanlarına doğru yola çıkan göstericiler yıkımın nasıl korkunç boyutlarda olduğunu bizzat gözleriyle gördükten sonra basın açıklaması yaptılar.Canlı yayın yapan muhalif televizyonların yanı sıra bol miktarda gazetecinin de basın açıklamasını izlediği görüldü.

Yapılan basın açıklamasından önce” üçüncü köprü cinayettir” sloganları atılıp bölgede kısa bir gezinti yapıldı. Kuzey ormanlarının İstanbul’un kalbi olduğunu dile getiren göstericiler sembolik olarak yıkım alanına bir fidan diktiler.Mega projelerle İstanbul’un yok edilmekte olduğundan soz edilen basın açıklamasında Gezi sürecinin önemine vurgu yapılıp Gezi’ de kaybedilenler de anıldı. Kitlesel mücadelenin onemi ve yerelliğe vurgu yapılan açıklamanın ardından sloganlar atılmaya başladı. ”Ormanıma, suyuma, mahalleme dokunma!”, “Her yer Taksim her yer direniş” diyen göstericiler Riva’dan ODTÜ’ ye selam göndermeyi de unutmadı .

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri de tüm eylem süreçlerine destek verdi.

 

Savaş Çömlek

You may also like

Comments

Comments are closed.