Kültür-SanatManşet

Kusturica’yı da Kaçırtmayı Başardık

0

Ünlü yönetmen Emir Kusturica, Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden çekildiğini açıkladı. Türkiye’nin karnesine de bir sanatçıyı daha ülkesinden kaçırtma notu eklenmiş oldu. Hem de Kültür Bakanı eliyle… Kusturica yaptığı açıklamada, “Bir jüri üyesi olarak toplantıya katılıp, öğrencilere workshop yapacaktım. Öğrencilere 50 bodygard eşliğinde bir şey anlatamazsınız. Bunu yapmayacağım. Basın toplantısından sonra burayı terk edeceğim” dedi.

Kusturica’ya yönelik tepkiler, Kültür Bakanı’nın onu hedef gösteren açıklamalarından sonra daha da derinleşmişti. Kültür Bakanı, “Kusturica varsa, ben yokum!” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bu olayın daha ilginç bir yanı ise ünlü yönetmenin son bir yıl içerisinde ülkemize ikinci kez gelmiş olması. Bursa Film Festivali kapsamında Bursa’ya gelen ve etkinlikler çerçevesinde bir konser de veren Kusturica’nın o dönem ne hükümet yakasından ne de il belediyesi tarafından bir tepki görmediğini de unutmamak gerekli. Açıklamasında buna da değinen Kusturica şunları söyledi: “Bu festivalde ilk kez başıma bir şey geldi. Kendimi savunmak bile istemiyorum ama bazı şeyleri açıklamak istiyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve sıcak insanlara, gösterdikleri sıcak ilgi nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkenin Kültür Bakanını ise bir düşman olarak görüyorum. Çünkü o bunu hak ediyor. Hayatını insanlığa pencereler açmak için adayan bir insan, herhangi bir suçu destekliyor olamaz. Bir kaç ay önce Bursa’da konser verdik, çaldık. Kültür Bakanı ile aynı partiden olan belediye başkanı bizi öpüyor, kucaklıyor, elinden gelen en iyi ağırlamayı yapıyordu. Çok güzel bir konser verdik. Başörtülü kadınlar el çırpıyor, dans ediyorlardı. Bu benim için büyük mutluluktu.”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.