Doğa MücadelesiManşet

Kürce’de mahkeme kararı uygulanmıyor!

0

Yapımı esnasında 3500 yıllık Likya köprüsü kalıntılarının yok edildiği, hali hazırda nesli tehdit altında olan kırmızı benekli alabalık türününe ait yaşam alanının daraltıldığı KÜRCE HES projesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen faaliyetlerine devam ediyor.

Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji’ye ait Kürce HES projesi hakkında 5 Aralık 2012’de yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazlar da Antalya 2. İdare Mahkemesi tarafından 9 Ocak 2013 tarihinde reddedilmişti.

Kürce HES projesi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının Vali tarafından işleme konulmadığı için başlatılan imza kampanyası sonuç verdi.

Change.org internet sitesi üzerinde Alakır Nehri Kardeşliği tarafından başlatılan imza kampanyası yürütmeyi durdurma kararının uygulanması için Antalya Valisi’ne seslendi ve toplanan 2000 imzanın sonunda Vali Dr. Ahmet Altıparmak HES’i yerinde inceleyerek Dedegöl Enerji’ye yürütmeyi durdurma kararının bir an önce uygulanması talimatını verdi. Talimat, Kumluca Jandarma komutanlığı tarafından 08 Şubat günü Dedegöl Enerji’ye tebliğ edildi.

‘Baraj kapatları açılsın’
İmza kampanyasını düzenleyicisi olan Alakır Vadisi Kardeşliği, Vali’ye seslerini duyurduklarını, bu başarıdan güç alarak baraj kapaklarının açılması için yeni bir imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Alakır Vadisi Kardeşliği Dedegöl Enerji’ye kararı uygulamaları ve baraj kapaklarını açmaları için çağrıda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada yeni imza kampanyasınının amacı şu şekilde özetliyor:
“Bugün alınan yürütmeliğin durdurulması kararına ve valinin bizzat talimatına karşın Kürce HES hala kanunsuz olarak barajda su tutmaya, tam kapasite olarak elektrik üretip haksız kazanç elde etmeye devam ediyor. Bu sebeple, bizler mücadelemize devam ediyoruz. Bugün itibariyle, Change.org’da Dedegöl Enerji yetkililerini derhal bu kararı uygulamasını talep eden yeni bir imza kampanyasını başlattığımızı duyuruyor ve kamuoyuna ilan ediyoruz,”
Kampanyayı http://change.org/DedegolEnerji adresine girerek inceleyebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.