ManşetTürkiye

Kum fırtınası Konya, Niğde ve Aksaray’ı vurdu

0
Fotoğraf: DHA

Konya, Niğde ve Aksaray‘da kum fırtınaları yaşandı. Kum fırtınasının görüldüğü bazı yerlerde polis araç trafiğini durdurdu. Bazı yerlerde de fırtına nedeniyle trafik kazaları meydana geldi.

Öğle saatlerinde şiddetini artırdı

DHA‘da yer alan habere göre, Konya’nın Ereğli ilçesinde saatte 30 kilometre hızla esen rüzgar sonucu Ereğli-Emirgazi kara yolunun Kutören mevkisinde kum fırtınası meydana geldi.

Görüş uzaklığının bir metreye kadar düştüğü kum fırtınası sebebiyle ulaşım durma noktasına geldi. Kum fırtınası kısa bir süre sonra da sona erdi.

Kentte kum fırtınası öğle saatlerinde etkisini artırdı. Konya’yı Ankara, Adana ve Aksaray’a bağlayan karayollarının bazı noktalarında fırtına nedeniyle polis, trafiği kapattı. Kum fırtınasının görüldüğü bölgelerde zincirleme kazaların meydana geldiği ve yaralananların olduğu belirtildi.

Fırtına nedeniyle Alakova Mahallesi‘nde bir inşaatın duvarının yıkılması sonucu Hamza K. isimli bir işçi yaralandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan işçinin sol bacağında kırıklar oluştuğu öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Niğde’de trafik kazası meydana geldi

Niğde’de sisle birlikte etkili olan kum fırtınası nedeniyle Bor-Zengen ile Çukurkuyu kara yolunda kazalar meydana geldi. Kazalarda yedi kişi hafif yaralandı. Bor-Zengen ile Çukurkuyu kara yolu, geçici bir süre trafiğe kapatıldı.

Valilik, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Aksaray’da fırtına saatte 70 kilometreye ulaştı

Kum fırtınası Aksaray’ı da vurdu. Fırtına saatte 70 kilometreye ulaştı. Özellikle kenti Adana’ya bağlayan kara yolunda kum fırtınası oluşmasıyla polis, organize sanayi bölgesi kavşağından itibaren araçların geçişine izin vermedi.

Yolun bazı bölgelerinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle zincirleme kazalar yaşandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.