DünyaManşetMedya-İnternet

Facebook, WhatsApp ve Instagram’a altı saatlik aranın ardından erişim sağlanıyor

0

Sosyal medya uygulamaları Facebook, WhatsApp ve Instagram‘a altı saatlik erişim engelinin giderildiği açıklandı.

Uygulamalara erişim engelinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığı belirtildi.

Bazı güvenlik uzmanları da erişim engelinin içeriden biri tarafından yapılan sabotaj sonucunda yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Facebook’tan açıklama

Konuyla ilgili açıklamada Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saat devam eden problemin giderildiği belirtti.

Açıklamada, kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığı belirtildi ve bu yöndeki haberler yalanladı.

Facebook, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyururken, Facebook’un altyapı direktörü Santosh Janardhan da “Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz” açıklamasında bulundu.

İnternet erişim gözlem grubu Downdetector verilerine göre, Facebook’un kesintisi bu zamana kadar kayda geçen en büyük kesinti oldu.

Borsada yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti

Yaşanan bu erişim sorunu ve Facebook eski çalışanlarından Frances Haugen‘ın şirketle ilgili ifşası şirketin borsada yüzde 5’in üzerinde değer kaybetmesine neden oldu.

Haugen, Facebook’un platformunda nefret, şiddet ve yanlış bilgiler paylaşan içeriklerle mücadelede kaydettiği ilerlemeyi abartarak halka ve yatırımcılarına yalan söylediğini öne sürerken, iddialarını desteklemek için on binlerce sayfalık belgeyi de kanıt olarak sunduğunu söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.