DünyaManşet

Kudüs’te Sinagog’a saldırı

0

Kudüs’te bir sinagoga satır ve bıçaklarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 4 kişi öldü.

Gelen ilk bilgilere göre Filistinli olduğu belirtilen iki saldırgan satır ve bıçaklarla Har Nof semtindeki sinagoga geldi. Saldırıda 4 kişi can verirken biri ağır olmak üzere 9 kişi de yaralandı.

9...

İsrail Emniyet birimi sözcüsü Micky Rosenfeld, saldırıda ibadet edenlerin hedef alındığını belirtti. Yaralananlar Kudüs’te tedavi altına alındı.

İsrail’in Channel 2 televizyon kanalına konuşan ve sinagogda ibadet ettiği sırada saldırıya tanıklık eden bir İsrailli, “Kaçmaya çalıştım. Elinde bıçak taşıyan bir adam bana yaklaştı. Aramızda bir sandalye ve bir masa vardı… Boynumdaki tallit takıldı. Ben de kaçtım” dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Harem-üş-Şerif bölgesindeki politikalarının devam edeceği ve “Kudüs’ün ebedi başkentleri” olduğu şeklindeki sözleri tansiyonu yükseltmişti.

Filistin özerk yönetimi lideri Mahmud Abbas şiddetten İsrail hükümetinin sorumlu tutmuş, “Filistin halkına, kutsal mekânlarına ve Müslümanlara savaş açılmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Artan gerginlik “üçüncü intifada” tartışmasını gündeme getirmişti.

(BBC Türkçe, DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.