Doğa MücadelesiManşet

Köylülerin karşı çıktığı HES kaçak çıktı

0

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kargı Çayı üzerine yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne karşı çıkan köylüler, eylemlerine bugün de Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü önünde devam etti.

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kargı Çayı üzerine yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne karşı çıkan köylüler, eylemlerine bugün de Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü önünde devam etti. HES inşaatının izinsiz olduğunu öğrenen köylüler, inşaatın durdurulmasını istedi.

Ellerindeki pankartlarla toplanan kalabalık, daha sonra Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç ile görüştü. Şantiyenin durumu ve kesilen ağaçlarla ilgili bilgi alan köylüler, şantiyenin bulunduğu yerin izinsiz olduğunu, damgalanan 392 ağacın da kesileceği bilgisini aldı.

İşletme Müdürü Reşat Tunç’tan aldığı bilgileri eylemcilerle paylaşan Kargı Köyü Muhtarı Mithat Sarı, şunları söyledi: ‘Şantiyenin bulunduğu yerin izinsiz olduğunu öğrendik.

Orman İşletme Müdürlüğü duruma el koymuş ve savcılığa müracaat etmiş. Bu hafta sonuna kadar orman işletme şantiyenin bulunduğu alanı kaldıracak. Ağaç kesim işlemleri ise Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılıyormuş. Mahkemeden ağaçlar için ‘kesim yapılamaz kararı’ getirmemiz halinde ağaç kesimi durdurulacak. ”

Kargı Çayı suyunun borulara girmesiyle birlikte sulama sularının kalmayacağını vurgulayan Sarı, derenin bu işlemden sonra tamamen kuruyacağını söyledi.

Bu mücadelenin daha özverili yürütülmesi gerektiğini savunan Sarı, “Yalnız bizim sahip çıkmamızla bu iş çözülmez. Halkın burada vereceği destek çok önemlidir. Suyun gerçek sahipleri sizlersiniz. Buradan üretilen enerji su durumundan kimseye katkı sağlamaz. Şimdi hukuk mahkemesine gideceğiz ve ağaç kesiminin durdurulması yönünde karar alacağız. Ağaçlarımıza ve suyumuza sahip çıkmazsak Fethiye ‘de ne turizm olur ne de başka bir şey diye konuştu. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.