Doğa MücadelesiManşet

Köyler arası futbol turnuvasında maça “HES istemiyoruz” pankartı ile çıktılar

0

Tarsus Belediyesi tarafından 13.sünü düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında Boğazpınar’lı futbolcular sahaya “Boğazpınar’da HES istemiyoruz” pankartı ile çıktılar.

13 yıldır düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında altı grupta 25 köy takımı mücadele ediyor. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanıyor. İkinci turdan sonra eleminasyon sistemi ile finale kadar devam eden turnuva şampiyon köy takımının belirlenmesi ile sona eriyor. Köyler arası futbol turnuvasında maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanıyor.

Geçtiğimiz hafta Tarsus’un dağ köylerinde devam eden HES mücadelesini yakından takip etmek üzere düzenlenen gezide tanışma imkanı bulduğumuz Boğazpınarı Köyü HES Karşıtı Platform’dan Ahmet Öztürk‘e bu turnuvanın kendi mücadelelerini tüm civar köylere de anlatma fırsatı sunduğunu belirterek nasıl bir tepki aldıklarını sorduk.

Adana’da sınıf öğretmenliği yapan ve kendi köyünde faaliyete geçen ilk HES’in ardından HES karşıtı mücadelenin içinde yer almaya karar veren Öztürk, diğer köylerin konuda fazla duyarlı olmadıklarını belirterek yine de her fırsatta kendi mücadelelerini aktarmakta kararlı olduklarını söyledi.

Öztürk’e “HES’e Hayır” pankartı ile çıktıkları ve Taşkuyu köyü ile karşı karşıya geldikleri maçın skorunu da sorduk. Kırktan fazla seyircinin takip ettiği maçı 3 – 2 kaybetmişler.

Boğazpınar Köyü HES Karşıtı Platform facebook sayfası

Köyler arası futbol turnuvasının internet adresi

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.