Doğa MücadelesiManşet

KOS’tan basın açıklamasına davet: 3. Köprü; Gerdanlık Değil BARBARLIK!

0

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 3. Köprü’nün açılışının gerçekleştirileceği 26 Ağustos Cuma gününden bir gün önce bugün (25 Ağustos 2016 Perşembe) 12:30’da Galatasaray meydanında yapacağı basın açıklamasına tüm doğa savunucularını davet ediyor.

26

3. Köprü; Gerdanlık Değil BARBARLIK! başlıklı davet metninde, “İstanbul’un nefesinin kesilmemesini, ülke geleceğinin ipotek altına alınmamasını isteyen halkımızı bilgilendirmek için Perşembe 12.30’da Galatasaray meydanında yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz” diyen KOS’un basın açıklaması çağrısı şu şekilde:

24

3. Köprü; Gerdanlık Değil BARBARLIK!

İstanbul’un nefesinin kesilmemesini, ülke geleceğinin ipotek altına alınmamasını isteyen halkımızı bilgilendirmek için Perşembe 12.30’da Galatasaray meydanında yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz:

25

Cuma günü Kuzey Ormanları’nın bağrına hançer gibi saplanan 3. Köprünün açılışı yapılacak. Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte, çok büyük bir kısmı bir zamanlar el değmemiş sık ormanın içerisinden geçen 115 km’lik yol boyunca bir doğa katliamı yaşandı. Bu yüzden ‘3. Köprü Cinayettir’ diyorduk, hala diyoruz!

İstanbul şu an bile zor nefes alan bir şehir. 3. Köprü ve ardından 3. Havalimanı çevresine yapılacak bağlantı yollarının etrafına yeni bir şehir kurmayı, İstanbul’a kimbilir kaç milyon ilave nüfus eklemeyi, bunun için Kuzey Ormanları’nda hala ayakta olan yüz milyonlarca ağacı katletmeyi planlayanlar var. Ama bu planlar gerçekleşirse, İstanbul tamamen nefessiz kalacak. Artık yaşamaya başladığımız ve etkileri giderek sertleşecek küresel ısınma ile birlikte yaşanmaz bir şehir haline gelecek. Bu yüzden 3. Köprü aynı zamanda İstanbul’a yönelik bir cinayettir! Bu nedenle ‘Kuzey Ormanları’ndan Elinizi Çekin, İstanbulu Nefessiz Bırakmayın’ diyoruz!

Kuzey Ormanları Savunması

 

(KOS Medya, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.