Doğa MücadelesiManşet

Koşan Adam Kemal Özdemir, Amasra’da ‘termiksiz yaşam’ için koşacak

0

Koşan Adam Kemal Özdemir 4 Aralık Pazar günü Bartın’dan Amasra’ya “termiksiz yaşam” için koşacak.

9 yaşında geçirdiği tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden ve 2008 Pekin Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden, koşarak ve yüzerek çeşitli etkinliklerde yer alan ‘Koşan adam’ lakaplı Kemal Özdemir, geçtiğimiz yıl da termik santrallere karşı Tema Zonguldak Temsilciliği’nce düzenlenen koşuda yer almıştı.

52

Özdemir’in Bartın’dan Amasra’ya “termiksiz yaşam” koşusuna dair Bartın Platformu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Bartın-Amasra halkının karşı olmasına ve yıllardır yapılmaması için mücadele etmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce 5 kez iptal ettiği Hema Termik Santrali ÇED raporunu 10 Ekim 2016 tarihinde onaylamıştır. Bartın-Amasralılar rekor sayıda 2019 davacıyla bu kararın iptali için dava açmıştır. Daha sonra yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı termik santralin inşa edilebilmesinin önünü açmak için Bölgenin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı değiştirerek itirazları almak için askıya çıkarmıştır.

53

Bartın Platformu 6 Aralık tarihine kadar sürecek 1 aylık askı süreci içinde halkın verdiği itiraz dilekçelerini toplayıp bakanlığa ulaştırmak için bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya bir destek de “Koşan Adam” Kemal Özdemir’den geldi.

Kemal Özdemir 4 Aralık Pazar günü Bartın’dan Amasra’ya “termiksiz yaşam” için koşacak. Pazar günü saat 10.00’da Hükümet Caddesindeki Bartın Platformu standından başlayacak olan koşu, Eski Amasra yolu (Kazpınar köyü) üzerinden Amasra’daki Bartın Platformu standına kadar uzanacak.

 

(Bartın İnfo, Kuzey Ormanları.org, Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.