Doğa MücadelesiManşetTürkiye

KOS: Kuzey Ormanları’ndaki yangınlarda 12 hektar tahrip oldu

0

Kuzey Ormanları Araştırma Derneği, Kuzey Ormanları’nı günlük olarak izleme çalışmasını gerçekleştirmek amacıyla yürüttüğü ve üç aylık periyodlarla yayımladığı “Kuzey Ormanları İzleme Raporu Çalışması“nın 2021 yılının Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan araştırmasını yayımladı.

Raporda, Kuzey Ormanları içerisinde ve çevresinde yer alan hemen hemen tüm illerde tehdit-tahrip-savunma niteliğinde izlemeler kaydedildi.

’12 hektarlık alan tahrip oldu’

Kuzey Ormanları coğrafyasında yer alan Tekirdağ, Pendik, Sakarya-Geyve, Edirne-Keşan, Bursa’da yangın çıktığı belirtilen raporda, yaklaşık 12 hektar alanın tahrip olduğu da kaydedildi.

Raporda, Kuzey Ormanları coğrafyasında müsilajla ilgili 124, su kaynaklarıyla ilgili 34 adet izleme kaydedildiği belirtildi. Ekolojik yıkımın en önemli nedenleri de “Marmara Denizi’ne hiçbir arıtma yapılmadan salınan zirai, endüstriyel ve evsel atıklar, sanayi arıtma tesislerinin düzgün çalışmaması ve beraberinde denetim mekanizmalarının işletilmeme-si ve denizi de tahrip etkisi altına alan mega rant projeleri” olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Ergene Nehri’nin zehirli suyu Marmara Denizi’ne deşarj edilmeye başlatıldığına da özellikle dikkat çekildi.

Kanal İstanbul için yeni bir yıkım süreci

Raporda, Kanal İstanbul‘a da değinilerek Sazlıdere mevkilerinde yeni bir yıkım sürecinin başlatıldığını, “İnşaatın Sazlıdere Barajı’nın üstünden geçecek, Kuzey Marmara Otoyolu’nun sekizinci etabının viyadüğü olduğu anlaşıldı” ifadeleri kullanıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.