Doğa MücadelesiManşet

KOS: İstanbul Havalimanı, Kuzey Ormanlarını emperyalist şirketlerin yağmasına açacak!

0

İstanbul’un 3. havalimanının ilk etabı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda tam olarak hizmet vermeye başlayacak havalimanının “önümüzdeki 10 yıl boyunca büyümeye devam edeceğini” söyledi. Kuzey Ormanları Savunması (KOS) ise açılışın hemen öncesinde yaptığı basın açıklamasında, “Dünyanın mega yıkım projelerinden 3.ncü havalimanı daha da büyük sorunlar vaadiyle açılıyor!” vurgusunda bulundu.

İstanbul’un 3. havalimanının ilk etabı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda tam olarak hizmet vermeye başlayacak havalimanının “önümüzdeki 10 yıl boyunca büyümeye devam edeceğini” söyledi. Erdoğan, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması hedeflenen havalimanının adının “İstanbul havalimanı” olacağını söyledi.

KOS ise 3.ncü havalimanının derhal iptal edilmesi gerektiğini,  İstanbul Havalimanı’nın,”‘Dünyanın en büyük havalimanını’ söylemiyle açılırken aslında gerçekte yaşananın Kuzey Ormanları’nın kalbinin emperyalist şirketlerin yağmasına açılması olduğunu belirtti.

KOS tarafından yapılan açıklamada 24 yıl önce, o dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı görevinde bulunan Tayyip Erdoğan’ın kendisinin de 3.ncü köprü için, “İstanbul’un “kuzeyindeki akciğerlerimizin yok edilmesi demektir” söylemine atıfta bulunuldu.

KOS yaptığı açıklamada taleplerini 6 başlıkta özetledi

* 3.ncü havalimanı derhal iptal edilmeli;
* İGA ortakları tarafından 3.ncü havalimanının sökümü yapılmalı, masrafları da karşılamaları sağlanmalı;
* Şantiyedeki işçi ölümleri tam olarak açıklanmalı, her seviyede tüm sorumlular yargılanmalı;
* Bölgede ekolojik rehabilitasyon programı başlatılmalı;
* Bu projenin doğurduğu tüm zararlar tazmin edilmeli;
* Şeffaf ekonomik denetim yapılmalıdır

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.