DünyaManşetSağlık

Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 132’ye, vaka sayısı 6 bine yükseldi

0

Koronavirüs salgınıyla boğuşan Çin‘de ölümlerin sayısı artıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının bir önceki güne göre 26 artarak 132’ye çıktığını açıkladı. Can kayıplarının neredeyse tamamı salgının ortaya çıktığı ve taşıma hizmetlerinin tamamen durdurulduğu Hubei eyaletinde görüldü. Virüs tanısı koyulan vakaların sayısı ise 1459 artarak 5 bin 974’e yükseldi.

Dünya önlemleri artırıyor

Birçok ülke Çin’in Wuhan kentinde bulunan vatandaşlarını tahliye etmeye çalışıyor. Japonya, salgının merkezi Wuhan’dan vatandaşlarını tahliye etti. ABD’li yetkililer virüsün yayılmasını engellemek için Beyaz Saray’ın Çin geneline uçuşları askıya almak gibi sıkı önlemleri değerlendirdiğini belirtti.

Beyaz Saray’da salgın hakkında her gün toplantı yapıldığı ve virüsün yayılmasına neden olabileceği için Çin’e yapılan uçuşların kontrol edildiği belirtiliyor. Birçok havayolu ise Çin’e uçuşlarını azaltttı, çok uluslu şirketler ülkeye yapılan seyahatleri sınırladı. Salgının yayılacağı kanısı ise küresel ekonominin ivme kaybedeceği endişesi yaratıyor.

Türkiye 32 kişiyi tahliye ediyor

Wuhan kentinden yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak bir tv kanalına açıklama yapan Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, sözkonusu virüsün henüz hiçbir Türk vatandaşına bulaşmadığını belirterek, “Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı, aileleriyle birlikte Wuhan’dan tahliye edeceğiz” dedi.

Enfekte olanların sayısı SARS’ı geçti

Çin’de yeni tip ‘koronavirüs’e yakalananların sayısı, yine salgın bir hastalığa yol açan SARS virüsüne yakalananların sayısını geçti. 2002-2003 yıllarında aktif olan SARS salgınında dünya çapında yaklaşık 800 kişi ölmüştü.

Bazı uzmanlar SARS kadar öldürücü olmadığını düşünüyor olsalar da yeni tip virüs bilim çevrelerinde endişe yaratıyor. Virüsün yayılma hızı ve mekanizmaları hakkında henüz yeterli bilgi bulunmuyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.