Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 132’ye, vaka sayısı 6 bine yükseldi

Çin Sağlık Komisyonu, virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının bir önceki güne göre 26 artarak 132’ye çıktığını açıkladı. Enfekte olanların sayısı da her geçen gün artıyor. Dünya diken üstünde.

Koronavirüs salgınıyla boğuşan Çin‘de ölümlerin sayısı artıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının bir önceki güne göre 26 artarak 132’ye çıktığını açıkladı. Can kayıplarının neredeyse tamamı salgının ortaya çıktığı ve taşıma hizmetlerinin tamamen durdurulduğu Hubei eyaletinde görüldü. Virüs tanısı koyulan vakaların sayısı ise 1459 artarak 5 bin 974’e yükseldi.

Dünya önlemleri artırıyor

Birçok ülke Çin’in Wuhan kentinde bulunan vatandaşlarını tahliye etmeye çalışıyor. Japonya, salgının merkezi Wuhan’dan vatandaşlarını tahliye etti. ABD’li yetkililer virüsün yayılmasını engellemek için Beyaz Saray’ın Çin geneline uçuşları askıya almak gibi sıkı önlemleri değerlendirdiğini belirtti.

Beyaz Saray’da salgın hakkında her gün toplantı yapıldığı ve virüsün yayılmasına neden olabileceği için Çin’e yapılan uçuşların kontrol edildiği belirtiliyor. Birçok havayolu ise Çin’e uçuşlarını azaltttı, çok uluslu şirketler ülkeye yapılan seyahatleri sınırladı. Salgının yayılacağı kanısı ise küresel ekonominin ivme kaybedeceği endişesi yaratıyor.

Türkiye 32 kişiyi tahliye ediyor

Wuhan kentinden yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak bir tv kanalına açıklama yapan Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, sözkonusu virüsün henüz hiçbir Türk vatandaşına bulaşmadığını belirterek, “Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı, aileleriyle birlikte Wuhan’dan tahliye edeceğiz” dedi.

Enfekte olanların sayısı SARS’ı geçti

Çin’de yeni tip ‘koronavirüs’e yakalananların sayısı, yine salgın bir hastalığa yol açan SARS virüsüne yakalananların sayısını geçti. 2002-2003 yıllarında aktif olan SARS salgınında dünya çapında yaklaşık 800 kişi ölmüştü.

Bazı uzmanlar SARS kadar öldürücü olmadığını düşünüyor olsalar da yeni tip virüs bilim çevrelerinde endişe yaratıyor. Virüsün yayılma hızı ve mekanizmaları hakkında henüz yeterli bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR