ManşetLGBTİ+

Koronavirüs için LGBTİ+’leri suçlayan Diyanet’e tepki gösteren Ankara Barosu hakkında soruşturma

0

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan ayının ilk hutbesinde “tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığını” söylemesine tepki gösteren Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaos GL’de yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında “5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” iddiasıyla re’sen soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “Ankara Barosunun ifade ettiği hususların, köklü bir hukuk kurumuna yakışmadığını düşünüyor, açıklamayı esefle kınıyorum” dedi.

Baro: Sesi çağlar öncesinden geliyor

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlık ve ibretle izledik” denilmişti. Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değeler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir.

Aldığımız ibretse, anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olmak için insan onuruna karşı gösterdiği büyük direnişten kaynaklanmaktadır.

‘Cadı diye kadın yakmaya davet etmesi şaşırtmayacak’

Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır.

İHD’den dava

Geçtiğimiz hafta ise İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın nefret suçu içeren konuşması hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şube,  “LGBTİ+’lara yönelik özellikle oluşturulan bu nefret dalgasının karşısında olduğumuzu yineliyoruz” açıklamasını yaptmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.