Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Koronavirüs aşısında 40 yaş üstüne randevular açıldı

0

Türkiye’de koronavirüs aşısı olmak isteyen 40 yaş üstü vatandaşlar için randevular açıldı. Aşı ise bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pazar günü yaptığı paylaşımda “Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz” dedi.

Randevu nasıl alınır?

Aşı randevusu mhrs.gov.tr adresi veya ALO 182 üzerinden veriliyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.

Kaç kişi aşı oldu?

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre 14 Haziran Pazartesi günü itibariyle 33 milyon 841 bin 276 doz aşı uygulandı.

Bir doz aşı uygulanan kişi sayısı 20 milyon 129 bin 442 olurken, iki dozu da tamamlamış kişi sayısı 13 milyon 711 bin 834 olarak kaydedildi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.