ManşetSağlık

Konya’da imam, grev yapan doktorları hutbede hedef gösterdi: Öldürmez misin, dövmez misin?

0

Doktor Ekrem Karakaya‘nın görev esnasında silahla katledildiği Konya‘da cuma hutbesinde bir imam, bu olayın ardından iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef gösterdi.

Cemaati “Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki “Sen git grevdeyiz.” Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Herkes akıllı olsun kardeşim” sözleriyle galeyana getirmeye çalışan imama tepki yağıyor.

‣ Doktorlar Türkiye’nin her yerinde iş bıraktı: Fenalaşan polise darp edilen doktorlar müdahale etti…
‣ Doktorların grevi ikinci gününde: Eylemlerde gazeteciye saldıran Emniyet mensubuna suç duyurusu

Eylem, doktorların daha çok öldürülmesine yol açan bir tahrikmiş!

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Kayalar Camii’nin imamı, sağlık çalışanlarıyla ilgili “Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne, serum, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Bu bir tahriktir” ifadelerini kullandı. İmam hutbesinin devamında da ‘kadın cinayetlerinin televizyonda gösterildiği için arttığını da’ iddia etti.

Bu sözlere karşılık sosyal medyada #ŞiddetHutbesi etiketi altında sağlıkta şiddetin bu temel fikirle meydana geldiği yorumları yapıldı.

Ayrıca acil hastalar için sağlık hizmetlerinin devam ettiği ve bayram gibi resmi tatillerde uygulamanın zaten bu olduğu hatırlatıldı.

Türk Tabipleri Birliği, bir din görevlisinin sarf ettiği bu sözlerin şiddete hatta katliama çağrı olduğunu vurguladı ve Diyanet’i ve adli makamları göreve çağırdı.

Türkiye’nin her yerinde sağlık çalışanları, öldürülen meslektaşlarının ardından ‘Yaşamak için G(ö)REVDEYiz’ diyerek iş bıraktı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.