ManşetTürkiye

Konya’da aynı aileden yedi kişinin katledilmesiyle ilgili süren soruşturmada 10 kişi tutuklandı

0

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğlu ailesinden yedi kişinin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 14 şüpheliden 10’unun tutuklandığı açıklandı.

Dedeoğlu ailesi, katledilmeden önce de ırkçı saldırıya maruz bırakılmıştı.

Suçun asli faili halen yakalanmadı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Meram ilçesinde 30 Temmuz’da aynı aileden yedi kişinin katledildiği olayla ilgili 14 zanlının gözaltına alındığını hatırlattı ve firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti:

Bu aşamada delillerin tam olarak toparlanmamış olması, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarının tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili kamera ve tanık araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç, V.K, Y.Ç, Z.A, A.K, A.K, İ.K, İ.A, İ.A ve R.Ç. ‘kasten öldürme’ suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, geriye kalan şüpheliler M.Ç, İ.Ç, M.G. ve A.K. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.