ManşetTürkiye

İçişleri Bakanlığı’nın Ankara kararına tepki: Irkçı saldırılar bir kez daha teşvik ediliyor

0

Hepimiz Göçmeniz Irklığa Hayır Platformu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2 Eylül’den itibaren Ankara mülki sınırlarının geçici koruma kaydına kapatılması kararına tepki gösterdi.

Ankara Altındağ’da Suriyelilerin dükkanlarının ve evlerinin taşlandığı ve ateşe verildiği ırkçı saldırının hatırlatıldığı açıklamada söz konusu karar “Bütün bu olayların yaşandığı Ankara ili ile ilgili, adeta saldırganlara ödül verircesine, saldırganlıklarını teşvik edercesine bir karar” olarak nitelendirildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kararına göre Ankara iline yeni göçmen kaydı yapılmayacak. Başka ilde kaydı olup, Ankara’da yaşayan göçmenler de en kısa zamanda Ankara’dan çıkarılacak.

‘Irkçı gruplar bir kez daha ödüllendirildi’

Altındağ’daki saldırıya yönelik de etkin bir cezalandırma yürütülmediğini dile getiren Platform, “Saldırılara katılan 148 kişiyi gözaltına aldı, ama saldırganların tümü sonrasında serbest bırakıldı, 35 kişi hakkında adli soruşturma yürütüldüğü açıklandı” dedi.

Yeni kararın da bu politikanın devamı olduğu belirtilen açıklamada “Ankara Altındağ’da saldırgan ırkçı gruplar, çeteler bir kez daha ödüllendirildiler. Irkçı saldırganlık her zaman olduğu gibi cezasız kaldı” denildi.

‘Önü alınmazsa çok geç olacak’

Açıklamada “Bu ırkçı saldırganlık, bugün göçmenlere saldırır, yarın işçilere, öğrencilere, hakkını aramak isteyen herkese saldırır.Irkçı saldırganlığın önünü açanlar, onlara tolerans gösterenler, onları görmezden gelenler, bu saldırganlık bir gün kendilerine yöneldiğinde çaresiz kalacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

Almanya’da Hitler rejiminin iktidara gelme sürecinde de benzer süreçlerin yaşandığı belirtilen açıklamada “Naziler ilk önce Yahudilere ve komünistlere saldırdılar, Yahudi ve komünist olmayanlar olanlara seyirci kaldılar. Nazi saldırganlığı kendisi gibi olmayan bütün toplumsal kesimlere saldırdığında ise çok geç olmuştu” ifadelerine yer verildi.

‘Bütün göçmenler kardeşimizdir’

“Irkçılık insanlık suçudur. Altındağ’da yağma, talan ve şiddete başvuran sorumlular belirlenmeli ve cezalandırılmalıdır” ifadelerinin kullanıldığı açıklama şu sözlerle son buldu:

“Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara ile ilgili aldığı kararı acilen iptal etmelidir. Bütün göçmenler kardeşimizdir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.