ManşetYeşil Havadis

Köln’de Almanya ve Türkiye Yeşilleri ortaklığında HDP ile dayanışma paneli

0

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen etkinlikte konuşan Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, HDP’yi desteklediklerini belirterek, “Türkiye’de çoğulcu demokrasi isteyen herkesin HDP’yi desteklemesini istiyoruz” dedi.

Almanya’nın önde gelen siyasi hareketlerinden Birlik 90/Yeşiller Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile birlikte Köln kentindeki KOMED Haus’un salonunda HDP ile dayanışma için  panel tarzında bir etkinlik düzenledi.

49

Etkinlikte Federal Parlamento Milletvekili ve Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’deki Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan ve HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nazmi Gür  konuştu.

Etkinliğe Köln’de yaşayan Kürtler, Almanlar, Ermeniler, sosyalistler, sendikacılar, Aleviler ve Hıristiyanlardan oluşan yaklaşık iki yüz kurum temsilcisi de katıldı.

46

 

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ise “Ya farklılıkları önemseyen çoğulcu bir demokrasi oluşturacağız, ya da tek dil, tek vatan, tek inanç diyen bir Cumhurbaşkanının idaresinde yaşayacağız” diye konuştu. Avrupa’daki seçmenlere de kalan üç günlük sürede sandığa gitme çağrısı yapıldı.

47

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Turan ise, etkinlik sırasında kendisine yöneltilen “Yeşillerin dayanışma çağrısı Türkiye Yeşillerinde nasıl bir etki yaptı” sorusunu, “Biz iki ay önce İstanbul’da Cem ile karşılaştık ve dayanışma çağrısında bulunmaları dileğimizi ilettik. Bu da kabul edilince çok sevindik. Bu çağrının uzun zamandır yürütülen barış ve demokrasi mücadelesinin sonucu olduğunu biliyoruz. Bu mücadelenin uluslararası alanda karşılık bulması çok önemli. Toplumun ezilen kesimleri, kadınlar, eşcinseller, farklı inançlardan insanların HDP’de buluşması çok önemlidir. Savunulan çizginin karşılık bulması çok güzel. HDP tek başına barajı geçemezse sadece HDP değil; Türkiye’deki toplumun çöküşü olacaktır. Bu seçimler Türkiye ve Avrupa toplumunun dönüşümünü de yapacak. Biz de HDP bileşeniyiz. HDP projesinin Türkiye’deki ekolojik sorunlara çözüm getireceğine inanıyoruz.” şeklinde yanıtladı.

Turan, Avrupa’da yaşayan seçmenlere de çağrıda bulunarak, “Avrupa’da halen üç günlük bir süre var. Oy kullanmayan seçmenlerin sandıklara giderek oy kullanmaları ve HDP’yi desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Almanya’da Türkiye ve Almanya Yeşilleri’nin etkinliğinin yanısıra İngiliz ve Fransız Yeşilleri de 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek mesajı yayınladılar.

(ANF)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.