Doğa MücadelesiManşet

“Kocaoğlu, Yüksel Çakmur’u örnek alsın”

0

Termik santrale karşı 1 Milyon İzmirli Platformu, Aliağa’da 7 adet kömür yakıtlı termik santral yapılmasına karşı basın toplantısı düzenledi. Onlarca kurumun temsilcisinin katıldığı toplantıda, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u savunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na eski belediye başkanlarından Yüksel Çamur’u örnek almaya davet edildi.

Petrol-İş Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda platform adına konuşan Şenay Çağıran, en kirletici yakıt türü olan kömürün insan sağlığını tehdit ettiğini, kanser riskini arttırdığını ve tarım arazilerini zehirlediğini söyledi. Aliağa’nın Türkiye’nin çevre ve insan sağlığı açısından gözden çıkartıldığını ve kalkınma hırsına kurban edildiğini ifade eden Çağıran, “Türkiye’nin en kirli havası Aliağa’dadır. Kanser oranları her geçen yıl daha da artmaktadır. Aliağa’daki ekolojik yıkımı durdurmakla görevli olan ve halkın feryatlarını en yakından duyması gereken Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarihi hatalar yapmaktadırlar” diye konuştu.

İKİNCİ RUHSAT DA ONAYLANDI

Aliağa Belediyesinin 30 Aralık 2011 tarihinde bölgenin ilk kömürlü termik santralinin birinci kısım inşaatına ruhsat verdiğini hatırlatan Çağıran, “Aliağa Belediye Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen Turgut Oğuz ikinci ruhsatı da 20.02.2012 tarihinde onaylamıştır. Termik santral yapımları halka karşı bilinçli bir kıyım doğaya karşı katliamdır. Bu kıyım ve katliamı durdurma şansı olup da kullanmayanlar suç ortağıdırlar” ifadesini kullandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u suçsuz addeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna tepki gösteren Şenay Çağıran, Kocaoğlu’na 22 yıl önce İzmirlilerin ‘El ele termik santrale karşı’ eylemini anımsatarak, İzmirlilerden yana tutarlı tavır koyan dönemin belediye başkanı Yüksel Çamur’u örnek almaya davet etti.

1 Milyon İzmirli olarak termik santralleri durdurana kadar pes etmeyeceklerini dile getiren Çağıran, “Yaşamdan yana olan İzmirlileri ‘1 Milyon İzmirli’ye katılmaya, Hıdrellez’de 6 Mayıs’ta termik santral ateşini söndürmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.