ManşetTürkiye

Kobane Davası HDP binasına yapılan saldırı sebebiyle ertelendi

0

Aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş‘ın, MYK üyelerinin ve yöneticilerin bulunduğu 24’ü tutuklu toplamda 108 kişinin yargılandığı Kobane Davası‘nın dördüncü duruşması bugün HDP’nin İzmir’deki parti binasına yapılan silahlı saldırı nedeniyle ertelendi.

Duruşmada bugün sanıkların ve sanık avukatlarının savunmalarının devam etmesi planlanıyordu. Duruşma, dün savunmasını tamamlayamayan Günay Kubilay’ın açıklamalarıyla başladı.

‘Altı yıl sonra neden?’

Kubilay, “Dönemin Başbakanı ve İçişleri Bakanı buraya gelip o dönem söz ettikleri ‘kontrol edemediğimiz güçler var’ dedikleri güçler kimlerdir açıklamalıdır. Altı yıl sonra bu dava neden açıldı? Bu mahkeme neden kuruldu? Bu soruların cevapları sadece iktidarın siyasi saikleri ile verilebilir” ifadelerini kullandı.

“AKP, HDP’yi egale ederse yeniden bir iktidar kurabilme şansı olduğunu sanıyor” ifadelerini kullanan Kubilay, bu yüzden bu gibi hukuk dışı yollarla HDP’nin kapattırılmaya çalışıldığını söyledi.

‘HDP kadar öldürülen başka bir parti var mı?’

Daha sonrasında söz alan Avukat Özgür Erol, heyet üyelerinden birinin Kobanê olaylarında zarar görmeyen tek partinin HDP olduğunu ifade etmesine yönelik şunları söyledi:

“Sayın başkan, heyet üyeleri bu iddianame dışında başka kaynak takip etmemektesiniz. Türkiye kronolojisi çıkarılsa HDP kadar öldürülen, yargılanan ikinci bir siyasi parti gösterebilir misiniz? HDP’nin yakılan binalarını yakılmamış mı sayacağız? Kurşunlanan HDP’liler öldürülmemiş mi sayacağız sırf iddianamede yaşanmamış diye. Antep klasörünü açın HDP ilçe binası yakılmış mı yakılmamış mı o yakanlar burada var mı yok mu?”

‘Katilin elindeki silahla fotoğraflarına bakın’

HDP İzmir İl binası önünde yaşanan saldırıya dair konuşan Erol, “Eli silahlı bir kaç kişi parti binasına giderek partide sadece işi yemek yapan Kürt genç bir kadını katledildi. Elinize geleni ardınıza koymayın. Bu kadını öldürüp binayı yakıp çıkıyorlar. Twitter’a bakın, o katilin elindeki silaha nerede çekilmiş açın bakın.  Bugün HDP binasına yapılan saldırının sebebi nedir? İzmir HDP binası önünde bir grup provokatör bir aydır ‘çocuklarımızı dağa kaçırdılar’ dediler. Bugün İzmir binası saldırıya uğradı. Günlerdir konuşuyoruz ya ‘azmettirme’ olayını. Bunda azmettirme var mıdır? Yok mudur? Bunu tartışalım” ifadelerini kullandı.

‘Salonu terk ettiler’

6-8 Ekim Gerçekleri hesabından yapılan paylaşımda “Avukatlar ve yargılanan arkadaşlarımız İzmir’de partimize yapılan saldırı ve bir arkadaşımızın katledilmesi üzerine ‘bu şartlar altında savunma yapmamız mümkün değildir’ diyerek mahkeme salonunu terk etti!” ifadeleri kullanıldı.

Duruşmaya yarın yine Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.