Editörün SeçtikleriManşetTürkiye

HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı: Parti çalışanı Deniz Poyraz öldürüldü

0

Halkların Demokrasi Partisi‘nin (HDP) İzmir İl Binası’na silahlı saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı, camları kırıp binayı yakmaya çalıştığı bildirildi. Olay sırasında parti çalışanı Deniz Poyraz öldürüldü, saldırgan ise gözaltına alındı. Parti yetkilileri, sabah saatlerinde bir parti görevlisinin saldırgan tarafından rehin alındığını açıklamıştı.

Polis saldırı nedeniyle Çankaya bölgesinde bazı noktaları trafiğe kapatırken bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” dedi. Çepni, saldırının organize olduğunu belirterek, “İktidarın partimiz üzerinden ırkçılığı milliyetçiliği tetiklemeye çalıştığını görüyoruz. Bu noktada Saray’ın ta kendisi ve içişleri bakanlığı saldırının sorumlusudur” diye konuştu.

Kemalbay: Saldırı göz göre göre geldi

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay da şunları söyledi.

“Bu, göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır…. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.

Güleryüz: Cinayet işlenecek dedik

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ise bir aydır İzmir İl Binası’nın önünde bir kişinin “çocuğu dağa gönderildiği” gerekçesiyle parti binası önünde karakol kurularak ‘nöbet tutturulduğunu’ söyledi. Güleryüz şöyle konuştu:

Biz buna dair emniyetle görüştüğümüzde bu durumun bizi her gün hedef gösterdiğini ifade ettik. Buradan geçen herkes ‘Ne oluyor diyor.HDP dağa insan mı kaçırıyor’ diyor. ‘Bu hissiyatın yaratacağı şiddeti siz tahmin edebiliyor musunuz?’ diye defalarca kendileri ile görüştük. Biri gelecek gözümüzün içine baka baka binamıza girecek ve binamızda cinayet işleyecek dedik. Bu dediklerimizin hepsi çıktı” 

Genel Merkez: İktidar hedef gösterdi

Saldırı HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından, “İktidar hedef gösterdi, İzmir İl Örgütü çalışanı yoldaşımız Deniz Poyraz silahlı saldırgan tarafından katledildi” ifadeleriyle duyuruldu.

HDP’nin mesajında,  “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır” ifadeleri kullanıldı.

Valilikten açıklama: Tüm yönleriyle araştırıyoruz

İzmir Valiliği olayın ardından bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP İl Binası’na, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.