ManşetTürkiye

Kışanak’tan, Erdoğan’a, “Kalleş olan AKP iktidarıdır”

0

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’ye yönelik kullandığı “kalleş” ifadesine aynı ifadeyle yanıt vererek, “AKP,Türkiye’’nin gelmiş geçmiş en ikiyüzlü, en kalleş iktidarı. Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır” dedi. Kışanak’ın gruptaki konuşmasından özetler…

“Meclis’teki 3 muhalefet partisi, halkın iradesini buraya taşımamız gerekir, tutuklu milletvekillerini serbest bırakmamız gerekir, diyor AKP’nin diktatörlüğü altında Meclis Başkanı bile pes etmiş durumda. ‘Ben ne yapayım, ölüm orucuna mı yatayım, AKP istemiyor’ diyor.Yasama resmen AKP diktatörlüğünün elinde esir halindedir. Eğer bir ülkede Meclis Başkanı ben ne yapayım, çaresizim, iktidar bana yaptırmıyor, ben Meclis’in iradesini bile korumaya muktedir değilim diyorsa bunun adı diktatörlüktür.”

“Hitler’in yaşamını anlatan belgesel vardı, orada çok çarpıcı bir şey vardı. Hitler kazandıkça böbürleniyor, böbürlendikçe daha çok hükmetme hevesine kapılıyor ve herşeye hükmetme hastalığına yakalanıyor. Bunun adı Hitler hastalığıdır ve şu anda Hitlerin ruhu AKP iktidarında yaşıyor.”

“Böyle bir kelimeyi nasıl ağzına alabiliyorsun? Bu ne seviyesizlik, bu ne terbiyesizlik bu ne utanmazlık, aile terbiyesi de mi görmedin. Biz onun seviyesine düşecek değiliz ancak bize yönelik yaptığı hakaretlerin hepsini eksiksiz tamamıyla kendisine iade ediyorum.”

“Başbakan talimat verecek çocuk doğuracak mısın, doğurmayacak mısın, kaç çocuk doğuracağını da Başbakan tayin ediyor o da yetmiyor hangi yöntemle doğuracağını da tarif ediyor. Bu kadar kadının kimliğine kadının bedenine yönelik saldırgan bir dil kullanılabilir mi? Sen kim oluyorsun ki kadınların bedeninin, haklarının, kişiliğinin bir parçası olan doğurganlık hakkıyla ilgili bu kadar buyurgan oluyorsun. Bu zihniyet faşizmdir. Yarın öbür gün de bu faşist zihniyet der ki falanca ırktan olan çocuklar doğsun filanca ırktan olanlar doğmasın. Tüm kadınlar, ayrımsız  şekilde bütün kadınlar çek bedenimizden elini, kim oluyorsun sen haddini bil demeli.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.