ManşetMedya-İnternet

Kırdan bayırdan muhabbetler

0

Geçenlerde Durukan’ı aradım. Arama sebebim, Yeşil Düşünce Derneği’nin Yeşil Politika Okulu’nda birlikte vereceğimiz ders idi. Dersin adı gıda ve kırsal politikalar.

timthumb

Ne anlatacağımızı biliyoruz, onda bir problem yok, bu ikinci dersimiz birlikte gerçi. Ama işte saat kaçta buluşalım sanal alemde gibisinden soracak olduydum. Malum Durukan Biga’da köyde, ben Küçükkuyu’dayım.

Ben soruyu soramadan, “naber?” dedim, haliyle. O da “ehh işte noolsun?” gibisinden böyle düşük perdeden, tavaya yayılmış yumurta gibi bir sesle yanıt verince, bir muhabbet başladı ki sormayın.

Kırsal’ın sorunlarından girdik, topluluk oluşturmanın güçlüklerine geldik, insanların bir topluluk içindeki rollerinden, hayatın gerçeklerine kadar bir sürü konuyu konuşmuşuz. Bir ara Mevlana’dan, Yunus Emre’den menkıbeler paylaştığımızı bile hatırlıyorum.

Toplamı iki saat süren bu telefon konuşmasında üç kere hatlar kesildi, bir kere şarj bitti, horoz öttü, köpek kaçtı, kedi düştü, ama konuşmamız engellenemedi! Bayağı bir ihtiyacımız varmış.

Sonra da dedik ki “yau neden kaydetmedik ki şu konuşmayı, sonra döner döner bakardık” (niye dönüp dönüp bakıyorsak?)…

Neyse lafı uzatmayayım. Konu döndü dolaştı, bu sohbetleri bir radyo programında periyodik olarak yapsak, dinleyen de dinlese, olma mı? ya geldi. Sanki hiç işimiz gücümüz yok!

Durukan hemen oradan “e bizim Ormanevi’nde bir radyo hattı var zaten!” diye atlamaz mı?

Bizdeki cevvalliği bir görecektiniz. Ertesi günün akşamına hemen bir ilk programı koyduk. Programa bir saat kala sosyal medyadan duyurduk. 18 kişi katıldı programımızı dinlemeye, valla Allah sizi inandırsın!

Geçen gün de buradan köyden bir arkadaşım “Ya Güneşin sizin program olmadı mı? Ben baktım yoktunuz..” Meğer bizi Açıkradyo’da sanıyormuş.

İşte durum budur sevgili okurlar. Şimdi duyuruyoruz:

Bu Salı (yani yarın) ve her Salı saat 20:00’de şu linki tıklarsanız  karşınıza ben, Güneşin Aydemir ve o, Durukan Dudu çıkacağız.

Ve Kırdan Bayırdan muhabbet edeceğiz…
Buyrun, sizi de bekleriz!

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.