YerelManşet

Kirazlıyayla’da gözaltına alınan 12 kadın serbest

0

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik şirketi tarafından yapımına devam edilen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı‘nın faaliyetlerine yolu kapatarak karşı çıkan ve gözaltına alınan 12 kadın Yenişehir Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

‘Biz kapatınca mı suç?’

Serbest bırakılan kadınlar, karakolda kendilerine neden kamyonların önünü kestiklerinin sorulduğunu ve suç işlediklerinin söylendiğini aktardı. Kadınlar, buna karşılık “Onlar bizim yolu kapatınca suç olmuyor da, biz kapatınca mı suç oluyor” diyerek suçlamaları reddetti.

Kirazlıyayla’da süren maden projesi, köylülerin itirazlarına rağmen devam ediyor. Şirket iki gün önce askerler eşliğinde köy yolundan projenin yapıldığı alana malzeme sevkiyatına başladı. Köyde yaşayan kadınlar bunun üzerine malzeme taşıyan kamyonların önünü kesti.

Askerler ve malzemeyi taşıyan şirket arasında dün yaşanan arbedenin ardından 12 kadın gözaltına alınmış ve Yenişehir Karakolu‘na götürülmüştü.

Kirazlıyayla’da tesise karşı mücadele eden kadınlar daha önce de şirketin şikayeti üzerine gözaltına alınmış, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.