EkolojiManşetTarım-Gıda

Milletvekilinden uyarı: Yenişehir tren yolunda su baskını tehlikesi var

0
Yenişehir

Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa-Ankara hızlı tren hattının Yenişehir noktasında yerinde incelemeler yaptı ve su baskını riskinin tarımsal faaliyetlere engel olabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Orhan Sarıbal’ın yerinde incelemeler yaparak aktardığı üzere, düz bir zeminde ve yoğun yağış alan bir bölgede yer alan Yenişehir tren yolundaki menfezler, yeterli değil.

İklim krizi: Bursa’da 62 yıllık kasım ayı sıcaklık rekoru kırıldı
Bursa Kirazlıyayla’da bilirkişi keşfi: Yenişehir Ovası’na saatli bomba kuruluyor

Bölgedeki çiftçilerin uyarısı üzerine bölgeye ulaştığını ifade eden Sarıbal, “Şu anda sular iki gündür çekilmiş ama mevcut arazi bataklık, sürüm, işleme yapılamıyor” dedi.

Mart ayının sonuna yaklaştığımızı ve Nisan ve Mayıs’ta yağacak yağmurlarda ekim yapmanın zorlaşacağını hatırlatan Sarıbal, “Ekim yapılsa bile eğer bu menfezler çalışmaz, bu drenajlar çalışmazsa araziler su altında kalacak ve dolayısıyla hem verim kaybı, hem üretim kaybı ama en önemlisi, çiftçinin ciddi bir maliyet kaybı olacak” diyerek, tüm yetkilileri bölgede gerekli çalışmaları yapmaya çağırdı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.