ManşetSpor

Kirani James, Oscar Pistorious, Grenada

0

Olimpiyat tarihinde yarışan ilk ampute atlet, Oscar Pistorious ve ülkesi Grenada’ya olimpiyat tarihindeki ilk madalyayı kazandıran atlet , Kirani James. Bu iki atlet 400 metre yarı final turunda karşı karşıya geldiler.

Güney Afrikalı Oscar Pistorious, ilk turu 3. olarak bitirip yarı finale kaldığında dünya nefesini tutmuş ve yarı finali beklemeye başlamıştı. İnsanlığın tanımını, sporun tarihini kökünden değiştiren bu atlet 400 metre finaline de kalmayı başarabilecek miydi? Ne var ki yarı final yarışında ilk 4 içerisinde olamadı Pistorious. Ayaklarındaki karbon fiber protezler ile koştuğunda diğer atletlerden dört kat daha fazla efor sarf ettiği tıbbi olarak kanıtlanmış atlet üst üste iki gün bu seviyede bir mücadeleyi kaldıramadı ve yarı final yarışını son sırada tamamladı. Yarış bittikten sonra yaşananlar ise olimpiyat tarihine geçti. Ülkesi Grenada adına Londra 2012’ye katılan 19 yaşındaki Kirani James, 400 metre yarı finalinde finişi ilk gören atllet olduktan sonra Oscar Pistorious’un yanına gitti ve onun isimliğini alıp kendi göğsüne taktı.

Bu hareketi ile hem olimpiyat tarihine geçen hem de olimpiyat ruhuna uygun hareket eden Kirani James, 400 metre finalindeki derecesi ile ülkesi Grenada’ya da unutulmaz bir gurur yaşattı. Uzun bacaklarıyla her adımda rakipleriyle arasındaki farkı açan “Jaguar” lakaplı atlet 43.94’lük derecesi ile altın madalyaya uzanırken ülkesinin kazandığı ilk madalyayı da boynuna takma, ülkesinin milli marşını da olimpiyatlarda çaldıran ilk sporcu olma ünvanına erişiyordu.

Kirani James’in Oscar Pistorious’un isimliğini alma anı burada.

Kirani James’in ülkesi adına ilk olimpiyat madalyasına ulaştığı sırada ülkesi Grenada’da yaşanan coşku burada.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.