DünyaManşet

Ampute atlet Pistorious kız arkadaşını öldürmekten gözaltına alındı

0

Olimpiyatlarda yarışan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Güney Afrikalı Oscar Pistorius’un kız arkadaşını silahla vurarak öldürmekten gözaltına alındığı bildirildi. Yerel medyadan gelen ilk haberelere göre Pistorius’un, kız arkadaşını hırsız sanarak öldürdüğü tahmin ediliyor.

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un Güney Afrika’nın Pretoria kentindeki evinde tüm dünyada sevgililer günü olarak bilinen 14 Şubat sabahı saat 04.00 sıralarında silah sesleri yükseldi. Johannesburg’s Talk Radio 702’nin aktardığına göre Pisatorious’un kız arkadaşı başından ve kolundan vurulmuş halde bulundu.

Güney Afrika polisi de 26 yaşındaki atletin evinde gerçekleşen öldürme olayı ile ilgili gözaltına alındığı bilgisini doğruladı. Polis sözcüsünün Reuters’e ilettiğine göre Pistorious’un sevgilisi evde ölü bulundu ancak polis bunun dışında bir bilgi de vermedi.

Pistorious’un yaşadığı ve dünyanın suç oranı en yüksek kentlerinden Pretoria’da ev sahipleri genellikle silah taşımaları ile biliniyor.

Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius, olimpiyat oyunlarına katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçmişti.

Karbon fiber takma bacaklarla yarışan Pistorius, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 400 metrede yarı final koşmayı başarmıştı.

(The Guardian, Yeşil GazeteNtvmsnbc)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.