Kültür-Sanat

Kilyos’ta 3 günlük Reggae ve Ska şöleni

0

Uzun bir aradan sonra İstanbul’un ilk reggae festivali olan SiREN FESTiVAL tekrar hayata geçirilirken dinleyicileri, türün en çok yakıştığı yere, deniz kıyısında yıldızların hâlâ görülebildiği bir gökyüzünün altına topluyor.

Kilyos Baykuş Plajı’nda düzenlenecek üç günlük festivalde Bulgaristan’dan gelen konuklara kulak verirken Türkiye’de reggae konuşan, üreten, çalan lokal yetenekler de 1-2-3 Haziran’da Kilyos’ta aynı sahnede buluşuyor.

1 Haziran Cuma
İstanbul DUB Kollekifi, doğaçlama dub performansıyla ilk gün sahne alanlardan. Reggae ateşini Bulgaristan’da yakıp videoları ve prodüksiyonlarıyla beğeni kazanan konuk DJ’ler Samity, NRG- D, Shaka-BO, Roots Rocket Crew‘. Program gün ışıyana kadar dub’ın kulak okşayan ritimleriyle devam edecek soundsytem selektörleri, basın kalpleri vuran ritimlerini dinleyiciyle buluşturmak için birbiriyle yarışacak!

2 Haziran Cumartesi
İkinci gün festival sahnesi oldukça kalabalık. Sabah denize girenler için DJ’lerin seçtiği Jamaika ezgileriyle başlıyor. Akşam üzeri güneş çekilirken şehrin lokal yıldızları festival sahnesinde sırayla ışıldamaya başlayacak. İşte reggae ve ska türlerinde müzik yapan yerel yetenekler; Sattas, Come Again, Enzo Ikah, Afra Tafra, Istanbul SKA Foundation, Matruska, Sıska, The Iteful Ites. Canlı performansların ardından geceyi yine reggae ve ska DJ’lerine teslim edilecek.

3 Haziran Pazar

Festivalin üçüncü ve son gününü denizde, sahne önüne ya da kumsalda bir etkinliğe katılarak geçirmek mümkün. Müzik yayını INI Network DJ/selektörlerinin reggae seçkileriyle başlıyor. Ardından kabin Radio Pangea‘ya teslim edilerek dünya müziklerine açılacak. Sonrasında canlı performanslar ile yerinizde durmanızı istemeyen müzikler yankılanıyor! Sahnede şehrin kabına sığmayan grupları; Bandista, Peyk, 100°C, The Ayılar, Cemiyette Pişiyorum ve Jetlag. Canlı performansların ardından Pixie DJ’leri after party için setin başına geçiyor ve DNB, Jungle ve Dubstep setleri ile festival sona yaklaşıyor.

Başka ne var?

Neredeyse aralıksız yapılacak müzik yayını dışında festival süresince pek çok etkinlik ve performans ile renkli bir yelpaze yakalanması amaçlanıyor.

Mikrofonda süpriz konukların performansları, sokak müzisyenlerinin tınıları, Türkiye’nin ilk ve tek Afrika ritim ve dans topluluğu Dans Afrika tarafından gerçekleştirilecek dans gösterisi, Sambistanbul topluluğunun samba gösterisi, festival ruhunun olmazsa olmazı jugling ve ateş dansı gösterileri, uçurtma yapım atölyesi, grafiti atölyesi, plaj futbolu turnuvası, satranç ve langırt turnuvaları da festivaldeki etkinlikler arasında.

Ayrıntılı bilgi için festivalin web sitesine göz atabilirsiniz!

www.sirenistanbul.com

 

You may also like

Comments

Comments are closed.