ManşetTürkiye

Kilis’te okul bahçesine havan mermisi düştü: 1 ölü, 3 yaralı

0

Kilis’te, Eyüp Gökçeimam Ortaokulunun bahçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

7

Karataş Mahallesi’ndeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulunun bahçesinde meydana gelen patlamada yaralananlar arasında bulunan ve okulda hizmetli olduğu belirtilen bir kişi, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

Bu arada, patlamaya neden olan ve havan mermisi olduğu değerlendirilen mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü. Emniyet güçleri, sınıra yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan okulun bahçesine düşen mühimmatla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Kilis’te okulun bahçesindeki patlamanın yaşandığı saatlerde boş araziye 2 havan mermisi düştüğü öğrenildi.

8

Patlama nedeniyle okulda ve okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi.

NTV canlı yayınında konuşan Belediye Başkanı Kara “Birden fazla mermi düştü. Birisi okula diğeri bahçesine düştü. Mermiler büyük ihtimalle Suriye tarafından geldi”dedi. Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Başkan Kara “Halkımız sakin ve sessiz olsun. Halk provokasyona izin vermemeli. Kilis halkı kendisine yakışanı yapsın” dedi. Kara ayrıca Valiliğin okulları boşalttığını da söyledi.

 

(Milliyet, Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.